Image 1
Image 2

Artistul german Marcel Thiele a vernisat la Bucureşti o nouă expoziţie

”Concept 7”
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
”Concept 7”
”Concept 7”

Pictorul german Marcel Thiele, care s-a stabilit în România în urmă cu patru ani, a vernisat o nouă expoziţie de pictură, în cadrul unui triplu eveniment intitulat „Romanian Century Art Tour”.

Lucrările expuse la Galeria Alexandra’s din centrul Bucureştiului i-au impresionat pe cei prezenţi, printre aceştia numărându-se şi criticul de artă şi scriitorul Tudor Octavian. „Ceea ce vedem aici se cheamă artă abstractă, producţie a unui autodidact cu studii superioare. În Europa există un termen foarte generos, outsider, care semnifică o viaţă paralelă, oameni care ajung la pictură pentru că este o plăcere, compensează prin pictură sau prin alte activităţi artistice ceea ce nu poate să dea profesia, ceea ce nu poate să dea viteza veacului. Pictura devine un element de stabilitate”, a declarat acesta cu prilejul vernisajului.

Marcel Thiele a lucrat mai mulţi ani în domeniul alimentaţiei, fiind director general al unui important lanţ de retail, în România, Germania şi Italia. Stabilit în România în 2014, a renunţat la activitatea sa în acest domeniu, dedicându-se exclusiv picturii. Până în prezent a avut şapte expoziţii personale şi a realizat în atelierul său din Bucureşti peste 500 de tablouri, unele dintre ele ajungând în colecţii private din mai multe ţări, inclusiv peste Ocean.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Ioan Cristescu, Director General al MNLR

CEL MAI MARE FESTIVAL LITERAR DIN ROMÂNIA: Doi scriitori sătmăreni, Dumitru Păcuraru şi George Vulturescu, invitaţi la Festivalul Internaţional de Poezie, Bucureşti, 11-17 septembrie 2023

În perioada 11- 17 septembrie 2023, la Bucureşti are loc la Bucureşti Festivalul Internaţional de Poezie. Cea mai prestigioasă manifestare literară din România, ediţia din acest an, a 13-a, se desfăşoară după cunoscutul dicton al lui Cicero, Inter arma silent musae, dar cu semnul întrebării la sfârşit. Adică în timp de război, între arme, muzele trebuie să tacă?