Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA SATU MARE

Concert extraordinar Vioara lui Enescu, în 14 ianuarie

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu” organizează duminică, 14 ianuarie 2024, de la ora 19.00, un concert extraordinar la Sala Filarmonicii Dinu Lipatti, dedicat Zilei Culturii Naționale, care se sărbătorește în fiecare an pe 15 ianuarie.


Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Concertul este susținut de violoniștii Gabriel Croitoru și fiica sa, Simina Croitoru care aduc vioara lui Enescu la Satu Mare. Cei doi artiști vor fi acompaniați de Clementina Ciucu – Ristea la pian, iar invitata specială a serii fiind violonista Eva Croitoru- Păucă, fiica Siminei și nepoata lui Gabriel Croitoru.

 

,,Cultura este ,,cartea de vizită” a unui popor care nu își va pierde niciodată valoarea. În acest an, am ales să marcăm Ziua Culturii Naționale printr-un eveniment plin de sensibilitate, care să ne rupă puțin de cotidian și să ne facă să ne simțim mândri de moștenirea culturală pe care o avem. Publicul sătmărean este invitat la concertul susținut de invitații noștri speciali, muzicieni de renume, care ne vor onora cu prezența lor la Satu Mare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

 

Familia de muzicieni a pregătit un program special pentru evenimentul din data de 14 ianuarie de la Satu Mare, cuprinzând exclusiv duete violonistice, cei doi interpreţi aflându-se pe scenă împreună, acompaniaţi la pian de Clementina Ciucu – Ristea, seara cuprinzând lucrări sau aranjamente semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu,  Dmitri Șostakovici şi de prea puţin cunoscuţii Nicolas Louis, Hubert Bauersachs, Edmund von Weber, Carl Kämmerer sau  Moritz Moszkowski.

 

,,Au trecut doar câteva săptămâni de la încheierea ediției din 2023 a Turneului ”Vioara lui Enescu” și, iată, voi fi iarăși alături de fiica mea pe scenă. Seara de 14 ianuarie 2024 va deveni astfel nu doar o ocazie de a sărbători muzica și cultura națională, ci și un moment deosebit în care familia noastră va împărtăși cu publicul sătmărean emoția și talentul trecut din generație în generație, mai ales că invitata serii va fi nepoata mea, care pe 24 ianuarie va împlini 8 ani, violonista Eva Croitoru – Păucă. Sunt și bucuros și emoționat în același timp și abia aștept acest eveniment.” – violonistul Gabriel Croitoru

 

,,Vom interpreta piese selectate cu grijă, menite să transmită frumusețea și profunzimea muzicii românești în contextul repertoriului universal. Este un prilej special să celebrăm împreună această zi dedicată culturii și să aducem muzica mai aproape de oameni”. – violonista Simina Croitoru

 

 

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

Program:

GABRIEL CROITORU – vioară
SIMINA CROITORU – vioară
CLEMENTINA CIUCU-RISTEA – pian

George Enescu – Balada pentru vioara si pian
George Enescu – Foaie verde ghiocel pentru vioară și pian
Ciprian Porumbescu – Balada pentru vioară și pian
Dmitri Șostakovici – 5 piese pentru două viori și pian
Nicolas Louis – Fantaisie brillante (L’Amitié) pentru două viori și pian, op. 140
Hubert Bauersachs – Liebeslied pentru două viori și pian, în sol major, op. 29
Edmund von Weber – Trio sur “La gazza ladra” pentru două viori și pian, în re major, op. 3
Carl Kämmerer – Ländler pentru două viori și pian
Moritz Moszkowski – Suita pentru două viori și pian, op. 71

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with