Image 1
Image 2

INEDIT ÎN SATU MARE

Asociația Nevăzătorilor Satu Mare vă invită la evenimentul unic: Expoziția lui Vasile Adamescu și lansarea trilogiei “Înfruntând viața”

În perioada 12 – 16 februarie, Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala Satu Mare, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Satu Mare, organizează un eveniment expoziţional inedit
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Va fi o premieră, cel puţin pentru orasul Satu Mare.

 

 

Este vorba despre expoziția de ceramică figurativă a lui Vasile Adamescu, intitulată “Mâna care vede” accesibilizată persoanelor cu dizabilități.

 

 

Tot cu acest prilej, va avea loc şi lansarea de către acela;i autor, Vasile Adamescu, a cărții intitulată “Înfruntând viața” 3 volume.
Prezentarea celor două evenimente de factură specială va aparţine profesorului Viorel Micu (Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca).

 

 

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 12 februarie, începând cu ora 13, la Biblioteca Judeţeană Satu Mare.

 

 

Se cuvine subliniat faptul că, la numai doi ani, Vasile Adamescu își pierde auzul și vederea, devenind prizonier al unei lumi lipsite de sunet și culoare, din care părea că nu are nici o șansă de evadare. Cu o voință ieșită din comun și având alături profesori pricepuți și inimoși, răstoarnă verdicte și bariere, reușind să facă școală, studii universitare, ajunge profesor, artist plastic și scriitor, performanțe atinse doar de trei persoane la nivel mondial, în istorie.

 

 

 

CITESTE SI:

APEL către asociaţiile care se simt nedreptăţite pentru modul în care s-a desfăşurat CONCURSUL DE PROIECTE CU FINAŢĂRI NERAMBURSABILE de către Primăria Satu Mare, prin Casa de Cultură G.M. Zamfirescu, pe anul 2023

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with