Image 1
Image 2

SUPLIMENTE DE MAGNEZIU

Beneficii ale magneziului pentru sănătate

Beneficii ale magneziului pentru  sănătate
Magneziul este esențial pentru buna funcționare a organismului, având o varietate de roluri cruciale, inclusiv reglarea funcției musculare,..
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… sinteza proteinelor, producția de energie, transmiterea nervoasă, menținerea sănătății osoase și controlul tensiunii arteriale. Vom discuta semnele care pot indica deficiența de magneziu în corp și investigațiile necesare pentru a o identifica. Se recomandă ca aportul zilnic de magneziu din alimentație să fie între 400 și 420 mg pentru bărbați și între 320 și 360 mg pentru femei. Cu toate acestea, în special în cazul unei diete bogate în produse ultraprocesate, este extrem de dificil să obții aceste cantități doar din dietă. Dacă meniul zilnic nu furnizează suficient magneziu și ai aprobarea medicului, poți lua în considerare administrarea de suplimente cu magneziu.

 

 

Dozele recomandate pentru suplimentele cu magneziu variază între 200 și 400 mg pe zi, în funcție de producător. Acest lucru înseamnă că un supliment îți poate asigura 100% sau chiar mai mult din aportul zilnic recomandat. Biroul pentru Suplimente Alimentare al Institutului de Medicinădin SUA a stabilit o limită superioară tolerabilă de 350 mg de suplimente de magneziu pe zi. Dacă te confrunți cu o carență de magneziu, este posibil să ai nevoie de o doză mai mare, dar este esențial să vorbești cu medicul înainte.

 

 

Potrivit studiilor, aproape 50% din locuitorii țărilor occidentale din Europa și Statele Unite nu obțin suficient magneziu din alimentație, așadar administrarea suplimentelor poate avea unele beneficii importante pentru sănătate, cum ar fi controlul tensiunii arteriale, reducerea anxietății și îmbunătățirea somnului. Alimentele care conțin cantități semnificative de magneziu includ legumele cu frunze verzi, semințele și nucile, leguminoasele, cerealele integrale, bananele, avocado, peștele și ciocolata neagră. Magneziul joacă un rol important în răspunsul organismului la stres, iar nivelul scăzut al acestui mineral poate declanșa sau agrava simptomele stresului și anxietății.

 

 

 

Mai multe studii au arătat că suplimentele de magneziu pot ajuta la ameliorarea stresului în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni precum fibromialgia sau al celor care urmează să fie supuse unor intervenții chirugicale. În cazul în care suspectezi că ai lipsă de magneziu, este recomandat să mergi medic pentru evaluare și diagnostic. Pentru a măsura nivelurile de magneziu sunt necesare analize de sânge specifice și, în funcție de rezultate, medicul poate recomanda suplimente de magneziu sau modificări ale dietei pentru a corecta carența.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with