Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– 500 g de biscuiti alimentari,

– 250 g de zahar,

– 1-2 pliculete de zahar vanilat,

– 200 g de unt (cu grasime redusa),

– 250 ml de lapte,

– circa 50 ml de apa,

– 50 g de cacao,

– 200 g de migdale prajite,

– cocos amestecat cu pudra de migdale, sau martipan topit pentru invelirea bilutelor.

Mod de preparare:

Bisruitii se macina (mai fin decat pentru salamul de biscuiti). Zaharul, cacaua si zaharul vanilat se amesteca, se pune apa, cat sa acopere si se fierbe un sirop. Cand se ia de pe foc se adauga untul si se amesteca, pana acesta se topeste. Biscuitii se stropesc cu lapte cald, apoi se toarna sipopul si se amesteca bine. Din aceasta compozitie se formeaza bilute, dar in mijlocul fiecareia se pune cate o migdala prajita. Bilutele se rostogolesc in cocosul amestecat cu praful de migdale, sau se invelesc in martipan, eventual in ciocolata.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.