Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Borş de hribi
Borş de hribi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Borş de hribi
Borş de hribi

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 grame hribi, 2 morcovi, un păstârnac, o felie mare de ţelină, 500 ml borş, 20 gr. făină, 2 cepe, 100 gr. smântână, sare, piper, ulei, parmezan.

Mod de pregătire: legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt împreună cu o ceapă ( solzişori) se pun la fiert cu 2 litri de apă avându-se grijă să se spumuiască. După ce s-au înmuiat se adaugă bureţii, sarea, piperul, iar după câteva cloclote şi borşul fiert separat. Se lasă să fiarbă încet încă 5-10 minute.  Cui îi place, poate să asezoneze borşul cu un rântaş de făină cu ceapă tăiată fideluţă şi rumenită. În final  borşul se drege cu smântână amestecată cu parmezan ras.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.