Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

SĂRBĂTOARE ÎN COMUNITATE

Calea Crucii organizată de protopopiatul greco-catolic în curtea capelei romano-catolice din Carei

Calea Crucii organizată de protopopiatul greco-catolic în curtea capelei romano-catolice din Carei
În cea de-a treia duminică a Postului Mare, pe 7 aprilie, în duminica în care Sfânta Evanghelie ne prezintă învățătura Mântuitorului în ceea ce privește purtarea crucii, preoți și credincioși din protopopiatul greco-catolic de Carei s-au adunat pentru a parcurge împreună Calea Crucii. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Locul ales pentru această devoțiune a fost curtea capelei romano-catolice „Sfânta Treime” din Carei, aflată într-o zonă liniștită, în mijlocul naturii – arată catholica.ro citând egco.ro. În curtea acestui mic lăcaș, dăinuie de zeci de ani Calea Sfintei Cruci cu cele 14 stațiuni, amplasată în mod simbolic în natură, pentru ca toți cei prezenți să aibă oportunitatea de a parcurge drumul crucii și în mod fizic.

 

Credincioșii au enit într-un număr destul de mare, avându-i în mijlocul lor pe preoții parohi, au răspuns chemării la acest moment de rugăciune.
Cu toate că romano-catolicii au sărbătorit Paștele cu o săptămână în urmă, unii dintre ei au venit să se roage împreună cu comunitatea organizatoare.

 

După cuvântul de bun venit rostit de pr. protopop Lucian Cociorva, s-a trecut la parcurgea stațiunilor Căii Sfintei Cruci, unde fiecare preot dintre cei prezenți a rostit meditațiile aferente fiecărui moment de pătimire a Domnului pe drumul Golgotei.

 

La momentul de rugăciune au participat: părintele Gheorghe Pop din parohia Domănești, părintele Iulian Palaș din parohia „Sfântul Anton” din Carei, părintele Gheorghe Paul Pop, din parohia greco-catolică Moftinu Mic, părintele Felician Buzgău din parohia Pișcolț, părintele Florin Mădăras din parohia Lucăceni. La sfârșit, preotul protopop Lucian Cociorva, din parohia „Sfântul Apostol Andrei” Carei și parohia Ghenci, a mulțumit bunului Dumnezeu pentru marele dar de a aduna credincioșii din întreg protopopiatul Carei la acest moment de rugăciune.

 

Totodată, părintele protopop a mulțumit celor prezenți, subliniind faptul că este un lucru bun și plăcut în fața Domnului că cei prezenți au lăsat confortul propriei locuințe, au lăsat multe alte preocupări de recreere sau de odihnă în această după-amiază de duminică și au ales să parcurgă împreună cu Isus Calea Sfintei Cruci. Bunul Dumnezeu să primească Sfintele rugăciuni!

 

CITEȘTE ȘI:

 

Profesori de religie, politicieni și cadre medicale au donat sânge pentru sătmărenii grav bolnavi

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with