Image 1
Image 2

DECES ÎN LUMEA LITERELOR

Carlos Fuentes, cel mai cunoscut scriitor mexican, a decedat marti la 83 de ani

 Scriitorul Carlos Fuentes, care a murit marti, la Mexico City, la varsta de 83 de ani, a fost cel mai renumit scriitor mexican fiind cunoscut ca un intelectual de stanga si aparator al identitatii Americii de Sud, romanele sale ca "Moartea lui Artemio Cruz" si "Batranul Gringo" fiind adevarate repere in istoria literaturii, anunta AFP.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Membru al Partidului Comunist, apropiat al lui Fidel Castro de care s-a distantat dupa incarcerarea poetului Ernesto Padilla (1971), este cunoscut pentru perspectiva sa critica asupra societatii mexicane contemporane.

 

Fuentes, diplomat si fiu al unui diplomat, a primit in 1987 Premiul Cervantes, cea mai mare distinctie a literaturii hispanice, si a avut mai multe nominalizari pentru premieul Nobel.

 

Nascut in 1928 in Panama, unde tatal sau era diplomat, el a crescut in Ecuador, Uruguay, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Chile si Argentina, fara a pierde contactul cu Mexic.

 

A activat la randul lui ca diplomat in cadrul ministerului mexican al Afacerilor Externe si membru al Institutului pentru Studii Avansate de la Geneva (Elvetia) si al Organizatiei Internationale a Muncii (OIM).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns