Image 1
Image 2

PERELE PĂDUREȚE DIN SATUL CHEGEA

Ce am putea face cu perele pădurețe?

Este incredibil cât de multe roade pot fi găsite toamna această peste tot. Bătrânii spun că atunci când sunt atât de multe roade în copaci și păduri, vin anii grei. Uitându-ne în jurul nostru și la ce se întâmplă, cu siguranță prețurile vor crește, cureaua se va strânge și tot mai mulți oameni nu se știe dacă în următorii ani vor avea ce pune pe masă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Știrile acestea nu sunt o noutate de ceva timp și cred că este momentul potrivit să conservăm cum putem fiecare strop de mâncare și mai ales mâncarea gratis pe care o putem culege din natură în abundență, în special din zone mai puțin poluate.

De curând am descoperit un copac extraordinar, un par care pare pădureț însă care cred că este un soi vechi românesc. Perele sunt mici, foarte aromate și zemoase, cu un miros puternic de vanilie. Fiindcă nu sunt tratate, se strică foarte repede imediat după ce au căzut din copac, așa că a trebuit să mă mișc repede.

Am reușit să usuc câteva, să fac câteva compoturi și să încerc un fel de sos de pere, precum cel de mere, însă nu mi-a plăcut rezultatul. Le prefer compot, fără zahăr sau uscate, însă se înnegresc foarte rapid, chiar dacă se adaugă lămâie. Nu ne deranjează culoarea, însă vom vedea dacă rezistă. De obicei fructele dulci absorb umiditatea rapid, asta dacă nu sunt depozitate corect, adică în doze de unică folosință, în borcane mici care nu trebuie deschise decât înainte de consum și atât. Voi ce preparați cu perele pădurețe.

 

Citește și:

Sâmbătă, în satul Chegea, are loc Festivalul Părului Pădureț

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!