Știrile acestea nu sunt o noutate de ceva timp și cred că este momentul potrivit să conservăm cum putem fiecare strop de mâncare și mai ales mâncarea gratis pe care o putem culege din natură în abundență, în special din zone mai puțin poluate.
De curând am descoperit un copac extraordinar, un par care pare pădureț însă care cred că este un soi vechi românesc. Perele sunt mici, foarte aromate și zemoase, cu un miros puternic de vanilie. Fiindcă nu sunt tratate, se strică foarte repede imediat după ce au căzut din copac, așa că a trebuit să mă mișc repede.
Am reușit să usuc câteva, să fac câteva compoturi și să încerc un fel de sos de pere, precum cel de mere, însă nu mi-a plăcut rezultatul. Le prefer compot, fără zahăr sau uscate, însă se înnegresc foarte rapid, chiar dacă se adaugă lămâie. Nu ne deranjează culoarea, însă vom vedea dacă rezistă. De obicei fructele dulci absorb umiditatea rapid, asta dacă nu sunt depozitate corect, adică în doze de unică folosință, în borcane mici care nu trebuie deschise decât înainte de consum și atât. Voi ce preparați cu perele pădurețe.
Citește și:
Sâmbătă, în satul Chegea, are loc Festivalul Părului Pădureț
Fii primul care comentează