Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Cas de oua
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cas de oua
Cas de oua

Ingrediente:


– un litru de lapte de casă, sau minim 3,5% grăsime,

– 10 ouă,

– 4 linguri de zahăr,

– 3-4 batoane de scortişoară,

– 2 plicuri de zahăr vanilat,

– puţină sare

– se mai pot adăuga stafide sau bucăţi de nuci, după gust.

– Mai aveţi nevoie de un tifon, sau eventual un prosop de bucătărie din pânză cu ţesătură rară.

Mod de preparare:

Laptele, cu bucăţile de scortişoară şi cu foarte puţină sare se pune la fiert, la foc mic. Se bat bine ouale cu zahărul şi cu zahărul vanilat, se toarnă în laptele călduţ şi se fierbe amestecând în continuu, până când începe să formeze cocoloaşe. Când bucăţile prinse sunt de mărimea unor nuci, dacă aţi folosit se scot beţele de scortişoară, se adaugă stafidele, sau nucile, se mai amestecă puţin şi se toarnă într-un tifon aşezat în prealabil într-o strecurătoare, iar aceasta, la rândul ei într-un vas de vreo 2-3 litri, apoi tifonul se leaga, ca pentru o brânză. Caşul se stoarce bine, cât timp e fierbinte, apoi se mai lasă atârnat, să se scurgă 3-4 ore. Când se scoate din tifon, se aşează pe o tava căptuşită cu hârtie de copt se pune în cuptor fierbinte şi se “coace” aşa 7-8 minute, până când pe suprafaţa sa se formează o crustă, ca la caşcaval. Nu se aruncă nici zerul ce rămâne, şi aceasta se poate consuma, are un gust foarte plăcut.

Postare ( Sablon)

5 comentarii

Lasă un răspuns

Tortilla de Patata

SPANIA

Tortilla de patata – Omleta spaniolă

Tortilla de patata este o omletă spaniolă tradițională, preparată din cartofi, ouă, ulei de măsline și sare, servită simplă sau cu ceapă și alte ingrediente, având o textură cremoasă și un gust savuros.

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.