

Ingrediente:
– un litru de lapte de casă, sau minim 3,5% grăsime,
– 10 ouă,
– 4 linguri de zahăr,
– 3-4 batoane de scortişoară,
– 2 plicuri de zahăr vanilat,
– puţină sare
– se mai pot adăuga stafide sau bucăţi de nuci, după gust.
– Mai aveţi nevoie de un tifon, sau eventual un prosop de bucătărie din pânză cu ţesătură rară.
Mod de preparare:
Laptele, cu bucăţile de scortişoară şi cu foarte puţină sare se pune la fiert, la foc mic. Se bat bine ouale cu zahărul şi cu zahărul vanilat, se toarnă în laptele călduţ şi se fierbe amestecând în continuu, până când începe să formeze cocoloaşe. Când bucăţile prinse sunt de mărimea unor nuci, dacă aţi folosit se scot beţele de scortişoară, se adaugă stafidele, sau nucile, se mai amestecă puţin şi se toarnă într-un tifon aşezat în prealabil într-o strecurătoare, iar aceasta, la rândul ei într-un vas de vreo 2-3 litri, apoi tifonul se leaga, ca pentru o brânză. Caşul se stoarce bine, cât timp e fierbinte, apoi se mai lasă atârnat, să se scurgă 3-4 ore. Când se scoate din tifon, se aşează pe o tava căptuşită cu hârtie de copt se pune în cuptor fierbinte şi se “coace” aşa 7-8 minute, până când pe suprafaţa sa se formează o crustă, ca la caşcaval. Nu se aruncă nici zerul ce rămâne, şi aceasta se poate consuma, are un gust foarte plăcut.
5 comentarii
Casul de pastele catolic. Va multumesc mult.
Buna
Da am incercat si eu casul de oua ,este foarte bun -multumesc,asi vrea o reteta simpla si usoara cu brinza daca se poate.
Va multumesc .o zi buna.
Cam asta este diferenta. Un visător vrea pe Marte (Elon musk) noi vorbim de 3 săptămâni despre caș de ouă
Foarte bun
Mia placut foarte mult Am facut si eu nota 10