Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TRAFIC LA FRONTIERĂ

Câți ucraineni intră într-o zi în România

Joi, 19 octombrie 2023, punctele de frontieră din întreaga ţară au desfăşurat formalităţile de control atât la intrarea, cât şi la ieşirea din ţară pentru un număr de aproximativ 175.300 de persoane, cetăţeni români şi străini, precum şi peste 49.300 de mijloace de transport.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe sensul de intrare în România, au fost înregistraţi 80.760 de călători, dintre aceştia 8.385 fiind cetăţeni ucraineni. Începând cu data de 10 februarie 2022 (perioada pre-conflict), şi până la 19 octombrie 2023, la ora 24:00, la nivel naţional, un număr total de 6.408.819 cetăţeni ucraineni au intrat în România.

Controlul la frontiera României prin punctele de trecere se desfăşoară în mod eficient, respectând legislaţia naţională şi comunitară, iar Poliţia de Frontieră operează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informaţii actualizate despre starea punctelor de frontieră deschise traficului internaţional sunt disponibile pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă, inclusiv punctele de trecere şi “frontiera verde”, poliţiştii de frontieră au documentat:

– 61 de incidente ilegale, dintre care 42 au fost considerate infracţiuni, iar 19 contravenţii, toate comise atât de cetăţeni români, cât şi de străini.

– Valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate a ajuns la aproximativ 13.000 de lei.

– Bunuri în valoare de peste 4.204.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

– Au fost impuse restricţii de intrare pentru 24 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, iar pentru 18 cetăţeni români nu s-a permis ieşirea din ţară din motive legale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns