Image 1
Image 2

ȘEDINȚĂ LA CONSILIU LOCAL

Ce au votat consilierii sătmăreni pentru municipiu?

Joi, 26 octombrie, consilierii municipali din Satu Mare au fost convocaţi la şedinţă ordinară. Au răspuns convocării 21 de consilieri, din cei 23 aleşi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Şedinţa a fost declarată ca fiind statutară. Preşedintele de şedinţă Ressler Ştefan a consultat executivul Primăriei, dacă sunt modificări la ordinea de zi propusă iniţal, cu 36 de proiecte de hotărâri şi punctul diverse.

 

A fost scos de pe ordinea de zi proiectul de la nr. 7 – privind rectificarea bugetului creditelor interne, de către primarul Kereskenyi Gabor, iar viceprimarul Cristina Ilieş – Tămăşan a propus un proiect privind aducerea la zi a nomenclatorului stradal al municipiului.

 

În noua formulare a fost adoptată ordinea de zi cu 21 de voturi pentru.

 

S-a trecut la dezbaterea proiectelor de hotărâri propuse, printre care s-au numărat< Aprobarea proceselor verbale ale şedinţelor din 27 şi 28 septembrie, cu 21voturi; Aprobarea execuţiei bugetului general al municipiului Satu Mare; Aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare; Aprobarea rectificăii bugetului de venituri şi cheltuieli al instituţilor publice finanţate integral sau parţial din veniturii proprii, din subordinea Consiliului Local Satu Mare; Aprobarea rectificării bugetului creditelor interne al Municipiului Satu Mare; Modificarea contractului de delegare în gestiune directă a serviciilor de transport public local de călători, prin curse regulate în municipiul Satu Mare; Modificarea Anexei nr. 4 la Hotărârea Consiliului Local Satu Mare nr. 80/31.03.2022; Aprobarea modelelor de contracte de prestare servicii de salubrizare în municipiul Satu Mare; Modificarea Hotărârii Consiliului Local Satu Mare nr. 184/29.08.2019; Modificarea Anexei nr.1 la Hotărârea Consiliului Local Satu Mare nr. 230/31.10 2019; Aprobarea modelului de contract de prestări servicii pentru întreţinerea şi menţinerea în stare de funcţionare a sistemului de iluminat public; Aprobarea a 9 Planuri Urbanistice Zonale; Aprobarea protocolului cadru de colaborare cu Kogălniceanu Business Center SRL în vederea amenajării unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Păuleştiului cu strada Jubileului din municipiul Satu Mare; Aprobarea recoltării şi a modului de valorificare a 265,75 metri cubi de masă lemnoasă, respectiv 86,8 metri cubi lemn de foc, din fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Satu Mare; Aprobarea propunerii de a solicita Guvernului României revocarea dreptului de administrare al municipiului Satu Mare asupra imobilului aflat în domeniul privat al statului, situat în Satu Mare, b-dul Vasile Lucaciu nr. 35; Transmiterea fără plată a dreptului de proprietate asupra imobilului teren în suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi, situat în Satu Mare, b-dul Independenţei, în favoarea Parohiei Ortodoxe “Buna Vestire”; Îndreptarea erorii materiale strecurate în Art. 1 al Hotăr]rii Consiliului Local Satu Mare nr. 258/31.08.2023; Modificarea şi actualizarea unor clauze din contractul de concesiune nr. 465/09.01.2006; Punerea la dispoziţia Apaserv SA Satu Mare, a terenului aferent staţiilor de pompare; Însuşirea şi aprobarea documentaţei cu propunere de dezlipire a imobilului teren înscris în CF nr. 184396 sub top 13539/13/2 şi vânzarea suprafeţei de 113 metri pătraţi în urma dezlipirii; Aprobarea vânzării unor terenuri pe străzi precum: Lacului nr. 12, Aurel Vlaicu nr. 4, Panait Cerna nr. 10; Aprobarea vânzării locuinţei de pe strada Gabriel Georgescu nr. 43.

 

Dacă proiectele de hotărâri enumerate au fost votate în unanimitate, Aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Primăriei municipiului Satu Mare, au fost votate cu 18 voturi pentru şi 3 abţineri; Aprobarea listei cuprinzând solicitanţi îndreptăţiţi la închirierea locuinţelor sociale şi de necesitate din municipiul Satu Mare.

 

În concluzie, din cele 36 de proiecte, 33 au fost adoptate de consilierii sătmăreni în unanimitate.

 

 

Detalii din câteva proiecte

 

 

La data prezentei, Primăria Municipiului Satu Mare funcţionează potrivit structurii organizatorice aprobate prin Hotărârea Consiliului Local Satu Mare nr. 231/27.07.2023 privind aprobarea Organigramei şi a Statului de funcţii al Primăriei Municipiului Satu Mare cu un număr de 342 posturi/funcţii bugetate (funcţii care implică prerogative de putere publică regim contractual).

 

Începând cu anul 2010, în baza prevederilor O.U.G. nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări şi completări ulterioare, structurile cu personalitate juridică aflate sub autoritatea, coordonarea şi finaţarea autorităţilor publice locale se încadrează în număul maxim de posturi comunicat anual de către Instituţia Prefectului – Judeţului Satu Mare.

 

Prin prezentul proiect de hotărâre, executivul propune suplimentarea structurii organizatorice la nivelul Primăriei Municipiului Satu Mare cu un număr de 2 posturi bugetate din rezerva existentă la nivelul UATM.

 

În urma adoptării prezentului proiect de hotărâre, rămân la dispoziţia UAT Municipiul Satu Mare o rezervă de 123 de posturi neocupate, acestea urmând a fi repartizate/ aprobate pe ordonatorii de credite în funcţie de necesităţi, prin hotărâri ale autorităţii deliberative. Potrivit Raportului final al procedurii de promovare în grad profesional imediat superior a funcţionarilor publici întocmit de Comisia de examen şi  înregistrat cu nr. 59796/13.10.2023, un număr de trei salariaţi au fost declaraţi admişi de către comisia de concurs, astfel că se impune modificarea raportului de serviciu al acestora, ceea ce conduce la modificarea structurii funcţiilor publice aprobate de către consiliul local.

 

Adelin Ghiarfaş-Cristian, viceprimarul Municipiului Satu Mare a propus: ,,Aprobarea listei cuprinzând solicitanţi îndreptăţiţi la închirierea locuinţelor sociale şi de necesitate din Municipiul Satu Mare.”   Potrivit prevederilor H.G. nr. 1275/2000 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii locuinţei nr. 114/1996, cu modificările și completările ulterioare, în vederea soluţionării cererilor privind repartizarea unei locuinţe sociale, autoritățile administraţei publice locale vor stabili măurile necesare pentru luarea în evidență şi pentru analiza solicitărilor primite.

 

Stabilirea punctajului pentru fiecare dosar s-a efectuat conform criteriilor de ierarhizare privind calcularea punctajului care stă la baza întocmirii listei listei cuprinzând solicitanţii îndreptăţiţi la închirierea locuinţelor sociale şi de necesitate, prevăzute în Anexa nr.1 la Regulamentul de repartizare și închiriere a locuinţelor sociale şi de necesitate din Municipiul Satu Mare, aprobat prin H.C.L.Satu Mare nr.161/24.09.2020.

 

Repartizarea locuinţelor sociale şi de necesitate pentru familiile eligibile, se face în ordinea descrescătoare a punctajului stabilit de căre comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale ş de necesitate.

 

Raportul la care se face referire include 26 de cereri declarate eligibile, cu valabilitate de un an, după care se repetă procedura.