Image 1
Image 2

TEMPERATURI SCĂZUTE

Recomandări ale ISU Satu Mare pentru perioada geroasă

Iarna in Satu Mare
Pompierii sătmăreni aduc o serie de recomandări pentru a rămâne în siguranță pe durata perioadelor cu temperaturi extrem de scăzute, datorită ninsorilor care s-au instalat în județul Satu Mare. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prima lor recomandare este a se evita deplasările în spații deschise. Totuși, în caz de deplasare, este de preferat a se folosi mijloace de protecţie adecvate, precum căciulă, fular, mănuşi, şosete de bumbac sau de lână, încălţăminte şi îmbrăcăminte călduroasă.

 

Pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în aer liber, în frig, se recomandă consumul de ceai cald 0,5-1 litru.

 

În cazul în care este necesară deplasarea la drum cu autoturismul, ar fi de preferat informarea în prealabil despre condițiile de trafic existente. Pompierii recomandă urmărirea buletinelor meteorologice ale posturile de radio și televiziune, precum și recomandările celorlalte autorități.

 

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, lanternă, pături și încărcător pentru telefon.

 

Încălziți corespunzător locuinţa (18-22 grade C), evitând utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon sau incendii. (…)

 

Fii atent la semnele de îngheţ! Acestea includ pierderea simţurilor şi culoarea albă a vârfurilor degetelor de la mâini, de la picioare, urechilor şi nasului. Dacă observi astfel de simptome, solicită imediat ajutor medical.

 

Fii atent la semnele de hipotermie! Acestea presupun frisoane incontrolabile, pierderea memoriei, dezorientare, incoerenţă, exprimare neclară, somnolenţă şi epuizare aparentă.

 

Dacă observi astfel de simptome, du victima într-un spaţiu călduros, îndepărtează-i hainele umede, încălzește-i mai întâi partea centrală a corpului şi, dacă victima este conştientă, administrează-i băuturi calde non-alcoolice.

 

Solicită ajutor medical cât mai urgent posibil.”, se mai arată în informarea transmisă de Inspectoratul Județean de Jandarmi.

 

Citește și:

Recomandări ale ISU Someș Satu Mare pentru prevenirea incendiilor

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with