Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MOTORSPORT

Ce obiective are Mani Gyenes la Raliul Dakar?

Miercuri, 22 noiembrie 2023, la sediul Autonet din municipiul Satu Mare s-a ținut o conferință de presă înainte de Dakar 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Motivul pentru care s-a ales tocmai luna noiembrie este că Emanuel Gyenes a vrut să ne prezinte noua sa motocicleta înainte să o ducă în Barcelona. Alături de el s-a aflat și Tamas Ilonczai, managerul de marketing de la Autonet.

 

Emanuel Gyenes se pregătește cu entuziasm pentru cea de-a 14-a sa aventură în Raliul Dakar, urmând să participe în cea de-a 46-a ediție a acestei competiții epice de motorsport, în calitate de Legendă Dakar, distincție obținută în 2020.

 

La începutul anului 2023, Mani Gyenes a înregistrat o performanță notabilă, încheind pe locul al doilea la categoria Original by Motul și pe locul 27 în clasamentul General Moto, în ciuda provocărilor tehnice din deșertul arab. Un moment remarcabil al anului a fost cea de-a 20-a participare a lui Mani la Red Bull Romaniacs, unul dintre punctele culminante ale sezonului moto, unde sătmăreanul rămâne singurul participant prezent la toate edițiile. În plus, după un sezon lung și dificil, Mani a obținut și titlul de vicecampion al Ungariei în campionatul de enduro.

 

La Dakar 2024, voi continua să reprezint Autonet Motorcycle Team și le mulțumesc colegilor de la Autonet Import, precum și tuturor sponsorilor mei pentru susținerea continuă în fiecare an!“, spune Emanuel Gyenes, numărul 34 la Dakar 2023.

 

Cea mai dificilă competiție rally-raid din lume, Dakar 2024, se va desfășura între 5 și 19 ianuarie. Aceasta va fi a cincea oară când Arabia Saudită găzduiește evenimentul, iar concurenții vor avea de parcurs aproape 5,000 de kilometri în cele 12 etape de concurs. Traseul va începe în Al Ula, un oraș cu o istorie de peste o mie de ani, și se va încheia în Yanbu, pe țărmul Mării Roșii. Mani Gyenes va aborda a șasea participare în categoria Original by Motul, utilizând o motocicletă nouă, același model KTM 450 Rally Replica ca și în anul precedent. Echipamentele de concurs vor fi încărcate pe 30 noiembrie la Barcelona, iar o schimbare semnificativă în organizare constă în trecerea de la roadbook pe suport de hârtie la utilizarea tabletei pentru navigație.

 

Pilotul sătmărean își propune să termine în top 30 la general și pe podium la categoria Original by Motul. Totalul participanților la clasamoto a fost limitat, astfel că în anul 2024 vor fi 137 de piloți. Revenirea acasă a lui Gyenes este programată pentru 22 ianuarie 2024.

 

Mani Gyenes ne-a povestit multe despre Raliul Dakar, astfel că vă invităm să urmăriți emisiunea Panoramic Sportiv din 27 noiembrie 2023. De la ora 19.30, la Informația TV vom difuza înregistrarea conferinței din 22 noiembrie 2023.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Sătmăreanul Mani Gyenes a terminat al 11-lea Dakar din 13 participări!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns