Image 1
Image 2

REMEDII NATURISTE

Ceaiuri care ne scapă de febră

Dacă febra nu cedează ușor, înfășoară-te într-un cearșaf umezit cu apă rece, 10 - 15 minute s-au intră în cada cu apă, având grijă ca apa să aibă temperatura mai mică cu 2 - 3 grade decât cea a corpului tău.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ceaiuri care ne scapă de febră

 

 

Să nu uităm nici de tradiționalele comprese cu apă rece

Infuzie din flori de soc, 1 – 2 lingurițe la o cană, 3 căni pe zi, cu acțiune sudorifică și de scădere a temperaturii.

 

 

Infuzie dintr-o linguriță de tătăneasă la o cană de apă, băută în 3 – 4 reprize pe parcursul unei zile;

 

 

Salcie albă (conține salicilină, o verișoară a Aspirinei), sub forma unei infuzii din câte o linguriță de coajă la o cană de apă, 3 căni pe zi;

 

 

Șosete îmbibate în alcool medicinal sau oțet de mere, menținute pe picioare timp de 20 de minute și înlocuite până scade febra;

 

 

Comprese cu apă rece amestecată cu câteva picuri de ulei esențial de mentă, mușețel, eucalip, bergamota, busuioc, aplicate pe frunte, ceafă și pipet timp de 10-15 minute, apoi de câte ori este nevoie.

 

 

Dacă febra nu cedează ușor, înfășoară-te într-un cearșaf umezit cu apă rece, 10 – 15 minute s-au intră în cada cu apă, având grijă ca apa să aibă temperatura mai mică cu 2 – 3 grade decât cea a corpului tău.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

INDICAȚII TERAPEUTICE

Chimenul și valențele lui terapeutice

Chimenul este o plantă ierboasă din familia morcovului, care creşte în regiunea de deal, atât spontan, cât şi în culturi, rodind numai în al doilea an. De peste 2000 de ani, în Orientul Mijlociu, seminţele de chimen s-au utilizat în medicină tradiţională ca remediu natural în diferite boli, în special era folosit în mod curent în tratamente legate de sănătatea aparatului respirator, a stomacului și a intestinului, în afecţiuni renale și hepatice, pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.