Ingrediente (pentru 2 persoane)
4 cepe mari
2 căţei de usturoi
4 linguri de brânză
4 linguri cu smântână
cimbru
4 felii de bacon afumat cu striuri
o lingură de ulei de măsline
piper
sare
Mod de preparare
Cepele curăţate se fieb timp de 15 minute în multă apă, după care se scot din oală şi se lasă la răcit. Pentru a sta drepte în tavă, secţionăm puţin din vârfurile cepelor, iar apoi, cu o lingură, scoatem o parte din foile interioare iar apoi le tocăm mărunt.
Usturoiul se toacă şi el, iar apoi, împreună cu ceapa tocată se prăjesc 2-3 minute într-o lingură de ulei din măsline, până când se înmoaie. Turnăm smântâna peste usturoiul şi ceapa din tigaia pe care o luăm de pe foc. Peste compoziţie se presară şi brânza, air apoi adăugăm sare şi piper, după gust.
Fiecare ceapă se înfăşoară cu câte o felie de bacon, care se va fixa cu un fir de cimbru verde. Cepele se aşează într-o tavă şi se umple cu sosul de ceapă tocată.
În acest timp, cuptorul este pornit pentru a se încălzi puţin înainte de a pune tava în cuptor. Este recomandat ca cepele să nu stea la cuptor mai mult de 25-30 de minute, şi asta în cazul în care cepele sunt mari.
Potrivit site-ului www.retete.flu.ro, această reţetă îi aparţine lui Jamie Oliver şi este o delicatesă.
Vă dorim poftă mare!
1 comentariu
“iar apoi” și “iar apoi” …..când nu o să mai fie maltratată limba română ?