Image 1
Image 2

Tort cu mere întregi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

7 mere, 2 linguri de zahăr de pus peste mere, 4 linguri zahăr pentru caramel, 7 lingurițe de dulceață de căpșuni. Pentru blat: 4 ouă, 75 gr de zahăr, 75 gr de făină, un praf de copt.

Mod de preparare:

Se face un caramel din zahăr cu 2 linguri de apă și se toarnă uniform într-o tavă de tort. Merele se curăță de coajă, se scot sâmburii și se pun în tavă acoperind toată tava. În găurile merelor se pune dulceață de căpșuni și se pudrează cu zahăr. Se dă la cuptor, la 200 grade C, până merele sunt coapte și moi. Cât timp merele sunt la cuptor se prepară blatul. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu praful de copt. Se adaugă treptat albușul bătut peste gălbenușuri, se amestecă bine și se adaugă treptat făînă. Când merele sunt coapte bine se scot din cuptor și se toarnă amestecul de ouă cu făină și zahăr care s-a preparat între timp. Se dă din nou la cuptor încă 35-40 minute, la 180 grade. Când se scoate din cuptor se lasă câteva minute la răcit și se întoarce pe un platou. Se poate orna după preferință, dar se poate lăsa și așa, natur, pentru că arată bine și fără ornament.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supă de galuste cu ficatei

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.