Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 100 g de cacao, 400 g de za- hăr, o jumătate de pahar cu lapte, un pachet de margarină, un pahar și jumătate de făină, 3 ouă, o ciocolată ușor amăruie de bună calitate, un pachet de praf de copt.

Mod de preparare: Zahărul cu cacaoa cu laptele și margarina se pun pe foc mic, se amestecă până se topește zahărul și margarina. Se lasă 3-4 minute să clocotească apoi se ia de pe foc. Din compoziție se opresc 13-14 linguri pentru glazură. Restul se lasă să se răcească și se adaugă gălbenușurile unul câte unul, făina câte puțin și la sfârșitse adaugă albușurile bătute spumă și praful de copt nestins. Se adaugă și ciocolata sfărâmată în bucăți de mărimea unor alune. Se toarnă compoziția într-o tavă, sau eventual în 2 tăvițe mai micuțe, unse în prealabil cu margarină și se coace 30-40 minute. Se scoate și se așează pe un platou, se toarnă glazura călduță și se presară cu nucă măcinată sau nucă de cocos. Se servesc la cafea sau ceai, sau la zile festive, tăiată în felii și așezată pe o farfurie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with