Image 1
Image 2

REȚETĂ BUNĂ

Paste farfale cu roşii cherry

Paste farfale cu roşii cherry
Această reţetă este una sănătoasă şi foarte potrivită pentru zilele calde de vară când corpul nu are nevoie de multe calorii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

INGREDIENTE:
Farfalle –  o pungă de 500 de grame
Busuioc – 4-5 crenguţe de busuioc proaspat
Vin alb – 150 ml
Ulei de măsline
Roşii cherry – 300 grame
3 linguri de parmezan sau caşcaval afumat ras
sare şi piper proaspăt măcinat

Fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, cu sare şi puţin ulei adăugat în apă pentru a nu se lipi. În timp ce pastele se fierb putem să preparăm sosul astfel; într-o tigaie încinsă punem ulei de măsline după care adăugăm roşiile cherry. Preţ de câteva minute le sotăm iar cînd vor începe să crape adăugăm vinul alb şi le mai lăsăm alte cîteva minute. La final adăugăm frunzele de busuioc.

Pastele fierte şi scurse le punem peste sos în tigaie şi le amestecăm bine. Adaugăm sare şi piper după gust. Caşcavalul ras se adaugă la sfârşit.

Aceste paste au un gust rafinat şi se potrivesc de minune cu un vin alb demisec.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului.