Image 1
Image 2

SĂNĂTATEA - ADEVĂRATA BOGĂȚIE

Cinci legume și un fruct care scad riscul de infarct miocardic

Adoptarea unui stil de viață sănătos, care include atât alimentația echilibrată, cât și exercițiile fizice regulate, poate contribui semnificativ la reducerea riscului de afecțiuni cardiace.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Adăugarea de legume în alimentația ta poate contribui semnificativ la menținerea sănătății inimii.

Iată cinci legume și un fruct care sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a reduce riscul de infarct miocardic:

  1. ROȘIILE sunt și ele tot fructe, conțin licopin, substanță care previne apariția infarctului miocardic și protejează sistemul cardiovascular.
  2. BROCCOLI este o legumă bogată în nutrienți și contribuie la prevenirea infarctului miocardic acut
  3. LEGUMINOASELE boabe (FASOLE, LINTE, MAZĂRE) aceste alimente sunt excelente pentru reducerea tensiunii arteriale
  4. MORCOVII sunt bogați în vitamina A și pot contribui la prevenirea infarctului miocradic
  5. ARDEIUL ROȘU este o excelentă sursă de vitamina C, potasiu și fibre. Consumul regulat poate contribui la menținerea stării arteriale și reducerea riscului bolilor de inimă.
  6. AVOCADO – fructul care conține o sursă bogată de grăsimi, protejând sistemul cardiovasular și reduce riscul de infarct miocardic.  Este important să menționăm că adoptarea unei diete echilibrate, care include o varietate de legume, fructe, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, este cheia pentru menținerea sănătății inimii. În plus față de consumul de legume, evitarea alimentelor procesate, a excesului de sare și zahăr și menținerea unei greutăți sănătoase sunt componente esențiale ale unei vieți sănătoase.Este întotdeauna recomandat să consulți un profesionist în domeniul sănătății, precum un nutriționist sau medic, pentru a personaliza dieta în funcție de nevoile și condițiile individuale. Adoptarea unui stil de viață sănătos, care include atât alimentația echilibrată, cât și exercițiile fizice regulate, poate contribui semnificativ la reducerea riscului de afecțiuni cardiace.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with