Image 1
Image 2
Ciorbă de pui a la grec
Ciorbă de pui a la grec
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorbă de pui a la grec
Ciorbă de pui a la grec

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 1 kg de pui, 150 ml lapte, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel rădăcină, 2 felii de ţelină rădăcina, 10 gr. sare, 2 ouă, 1 lămâie, 3 linguri de orez, 100 ml de smântână, frunze de pătrunjel şi leuştean, piper.

Mod de pregătire: puiul curăţat, spălat şi tranşat, se pune la foc cu un litru şi jumătate de apă, având grijă să se dea la o parte spuma, după care se adaugă zarzavatul, curăţat şi spălat, sarea şi piperul boabe. Odată zarzavatul fiert, se trece prin strecurătoare, rămânând în oală zeama limpede. Bucăţile de carne se scot şi se pun într-un castron. In alt vas se bat gălbenuşurile cu laptele până începe să fiarbă, după care se toarnă peste supă, adăugându-se totodată orezul curăţat, spălat şi fiert separat. Se potriveşte de acreală cu zeama de lămâie şi se pune în farurii peste bucăţeile de carne. Se adaugăsmântâna după gust şi se presară pătrunjelul şi leuşteanul tocate fin, deasupra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

REȚETE GRECEȘTI

Vinete gratinate

Iată una dintre acele feluri de mâncare somptuoase care doar te face fericit. Chiar și celor cărora nu le plac vinetele le place acest fel de mâncare.