Image 1
Image 2

Ciorbă pescărească la ceaun

Ciorba pescareasca
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorba pescareasca
Ciorba pescareasca

Ingrediente (pentru 8-10 porţii):

– 2,5-3 kg de peşte curăţat

– 300 g de pastă de tomate (sau un litru de bulion)

– 2 cepe

– doi ardei graşi

– ulei

– sare, piper, boia de ardei iute

– bază pentru mâncăruri

– verdeţuri după gust (pătrunjel, mărar, leoştean)

– ardei iute le servire

Mod de preparare:

Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă un ardei, la fel şi acesta mărunţit, apoi circa 1/3 din cantitatea de de peşte, se căleşte bine-bine, se presare cu boia de ardei iute (după gust), apoi se stinge cu apă, se condimentează şi se fierbe, până când totul devine o pastă.

Se adaugă pasta de tomete, circa 2,5-3 l de apă, cel de al doilea ardei feliat, se mai condimentează după gust, iar când compoziţia începe să fiarbă, se adaugă restul de 2/3 de peşte, tăiate în bucăţi mai mari şi se mai fierbe circa 10 minute.

Se serveşte fierbinte, cu verdeţuri, sau cu ardei iute, eventual cu ardei iute murat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână

Pulpe de pui cu dovleac și smântână

Această rețetă combină pieptul sau pulpele de pui suculente cu dulceața dovleacului copt, îmbogățită cu smântână cremoasă și aromatizată cu mărar proaspăt. Este un fel de mâncare perfect pentru zilele răcoroase de toamnă.

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.