
Somon afumat cu conopidă și orez negru
Acest fel de mâncare poate face și el parte cu succes dintr-un top de rețete simple pentru cină. Orezul negru are importante proprietăți nutriționale, la fel și conopidă. Sunt suficient de neutre ca să poată fi asociate unui aliment cu aromă mai intensă, somonul.
Fierbem orezul negru în apă cu sare conform instrucțiunilor. Între timp, pregătim conopida. Într-o tigaie antiaderentă mare călim o ceapă tăiată mărunt, timp de câteva minute. Picuram, eventual, puțină apă. Apoi adăugăm conopida ruptă în buchetele mici. O lăsăm la foc mediu cu capac circa 10 minute. Conopida e mai plăcută dacă rămâne crocantă.

După ce orezul a fiert îl scurgem și îl adăugăm în tigaie peste conopidă. Le mai învârtim 2 minute la foc mediu cât se amalgamează aromele. Adăugăm suc de lămâie și, eventual, și puțină coajă rasă. Stingem și adăugăm desupra bucățele mici de somon afumat. Atenție la sarea totală, somonul este deja sărat.
Citește și:Pate de pește cu ceapă verde
Fii primul care comentează