Image 1
Image 2
Acasa

REȚETĂ GUSTOASĂ

 Somon afumat

 Somon afumat cu conopidă și orez negru
Această rețetă se remarcă prin echilibrul gusturilor și prin beneficiile nutriționale ale ingredientelor utilizate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Somon afumat cu conopidă și orez negru

Acest fel de mâncare poate face și el parte cu succes dintr-un top de rețete simple pentru cină. Orezul negru are importante proprietăți nutriționale, la fel și conopidă. Sunt suficient de neutre ca să poată fi asociate unui aliment cu aromă mai intensă, somonul.

 

Fierbem orezul negru în apă cu sare conform instrucțiunilor. Între timp, pregătim conopida. Într-o tigaie antiaderentă  mare călim o ceapă tăiată mărunt, timp de câteva minute. Picuram, eventual, puțină apă. Apoi adăugăm conopida ruptă în buchetele mici. O lăsăm la foc mediu cu capac circa 10 minute. Conopida e mai plăcută dacă rămâne crocantă.

 

 

 Somon afumat cu conopidă și orez negru
Somon afumat cu conopidă și orez negru

 

 

După ce orezul a fiert îl scurgem și îl adăugăm în tigaie peste conopidă. Le mai învârtim 2 minute la foc mediu cât se amalgamează aromele. Adăugăm suc de lămâie și, eventual, și puțină coajă rasă. Stingem și adăugăm desupra bucățele mici de somon afumat. Atenție la sarea totală, somonul este deja sărat.

 

 

Citește și:Pate de pește cu ceapă verde

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc simplu și confortabil, este iubită pentru versatilitatea sa și asociată adesea cu dulceața de fructe de pădure, reprezentând o legătură dulce între amintirile copilăriei și bogăția naturală a României.