Image 1
Image 2

REȚETĂ GUSTOASĂ

 Somon afumat

 Somon afumat cu conopidă și orez negru
Această rețetă se remarcă prin echilibrul gusturilor și prin beneficiile nutriționale ale ingredientelor utilizate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Somon afumat cu conopidă și orez negru

Acest fel de mâncare poate face și el parte cu succes dintr-un top de rețete simple pentru cină. Orezul negru are importante proprietăți nutriționale, la fel și conopidă. Sunt suficient de neutre ca să poată fi asociate unui aliment cu aromă mai intensă, somonul.

 

Fierbem orezul negru în apă cu sare conform instrucțiunilor. Între timp, pregătim conopida. Într-o tigaie antiaderentă  mare călim o ceapă tăiată mărunt, timp de câteva minute. Picuram, eventual, puțină apă. Apoi adăugăm conopida ruptă în buchetele mici. O lăsăm la foc mediu cu capac circa 10 minute. Conopida e mai plăcută dacă rămâne crocantă.

 

 

 Somon afumat cu conopidă și orez negru
Somon afumat cu conopidă și orez negru

 

 

După ce orezul a fiert îl scurgem și îl adăugăm în tigaie peste conopidă. Le mai învârtim 2 minute la foc mediu cât se amalgamează aromele. Adăugăm suc de lămâie și, eventual, și puțină coajă rasă. Stingem și adăugăm desupra bucățele mici de somon afumat. Atenție la sarea totală, somonul este deja sărat.

 

 

Citește și:Pate de pește cu ceapă verde

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Coktail de cafea

Cocktail de cafea aromatizat

Descoperă cum să pregătești un cocktail de cafea deosebit, perfect pentru a-ți începe ziua sau ca desert după masă. Combinația de cafea, scorțișoară, nucșoară și ciocolată îți va răsfăța simțurile cu fiecare înghițitură.

Spritzer

Spritzer

Spritzerul ușor și spumant este o băutură răcoritoare făcută cu o combinație de vin alb și sifon. Deși există o poveste despre posibila sa origine maghiară, este de obicei respinsă ca o legendă, iar majoritatea surselor susțin că are originea în Austria secolului al XIX-lea, când a fost inventat ca o modalitate de a crea vin spumant.