Image 1
Image 2

POLITIC

Ciucă: Protejăm drepturile civile și libertățile individuale ale cetățenilor

Partidul Național Liberal este cel mai vechi partid din Uniunea Europeană, spune președintele formațiunii Nicolae Ciucă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

La aniversarea a 34 de ani de la reînființarea PNL, Ciucă a subliniat că liberalii protejează drepturile civile și libertățile individuale ale cetățenilor, susținen statul de drept, sprijină mediul de afaceri și promovează creșterea capitalului românesc.

„Astăzi aniversăm 34 de ani de la reînființarea PNL, prin Decizia Civilă nr. 4 a Tribunalului Municipiului București, din 15 ianuarie 1990. La scurt timp după căderea regimului comunist, mai mulți vechi liberali au format un grup de inițiativă care a readus partidul pe scena politicii românești. Din acest grup făceau parte personalități care, după instaurarea regimului impus de Moscova, și-au continuat activitatea în exil sau au fost întemnițați pentru opiniile lor democratice.” a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă potrivit unei postări pe Facebook.

 

 

 

 

Înființat în 1875, PNL este cel mai vechi partid din Uniunea Europeană.

Înființat în 1875 prin unirea cluburilor liberale care activau încă din perioada pașoptistă, a jucat un rol esențial în multiple momente ale istoriei naționale, precum independența din 1877, Marea Unire din 1918, dezvoltarea economică din anii ’30 ai secolului trecut. Toate acestea s-au petrecut în timpul mandatelor de prim-ministru ale unor liberali.

Astăzi, PNL continuă tradiția democratică al cărei fir a fost reluat în 15 ianuarie 1990. Protejăm drepturile civile și libertățile individuale ale cetățenilor, susținem statul de drept, sprijinim mediul de afaceri și promovăm creșterea capitalului românesc.”, a subliniat președintele Senatului, președintele PNL, Nicolae Ciucă.

 

 

CITEȘTE ȘI:Un liberal deștept și un PNL la strâmtoare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with