Image 1
Image 2

Cocktail de mere și lime

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un lime (calculat pentru fiecare porție de aproximativ 400 ml), 2 linguri de zahăr (sau de miere), 4 mere, câteva cristale de sare de lămâie, gheață (cuburi sau pulbere), felii de lămâie, frunze de mentă, sau batoane de scorțișoare pentru ornat.

Mod de preparare:

Merele se curăță, se spală și se storc cu storcătorul de fructe. Se adaugă sarea de lămâie și puțină apă, pentru a păstra culoarea sucului cât mai plăcută. Pentru prepararea coctailului lime-ul de spală bine și se taie în 8 bucăți, sau se feliază. Se pune peste ele îndulcitorul (zahărul sau mierea) și se lasă așa circa o oră, după care lime-ul se stoarce bine, fie cu o lingură, sau cu o furculiță, fără să se scoată bucățile de fructe din vas. Se adaugă gheața și se umple paharul cu suc de mere. Dacă doriți să preparați un cocktail cu alcool, se va folosi o cantitate mai mică de suc de mere, aceasta înlocuindu-se cu 40 ml vodcă și 20 ml rom. Se poate decora cu felii de lămâie, frunze de mentă, sau eventual batoane de scorțișoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.

Rawon, supa de carne clasată pe locul 1 în clasamentul global al supelor

Rawon, supă de carne din Indonezia

Rawon este o supă indoneziană picantă și aromată, preparată cu carne de vită și condimentată cu buah kluwek, un ingredient tradițional ce conferă o culoare neagră și un gust pământesc unic.