Image 1
Image 2

Rawon, supă de carne din Indonezia

Rawon, supa de carne clasată pe locul 1 în clasamentul global al supelor
Rawon este o supă indoneziană picantă și aromată, preparată cu carne de vită și condimentată cu buah kluwek, un ingredient tradițional ce conferă o culoare neagră și un gust pământesc unic.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Rawon este un fel de mâncare indonezian unic, cu origini în Java de Est. Această supă aromată este de obicei făcută cu carne de vită înăbușită și alte ingrediente tradiționale indoneziene, cum ar fi frunze de tei, iarbă de lămâie, ghimbir și chili. Cu toate acestea, elementul cheie este buah kluwek , nuca neagră indoneziană.

 

Acest condiment neobișnuit indonezian este extrem de toxic când este crud și trebuie întotdeauna să fie fermentat înainte de consum. Este măcinat cu alte ingrediente și condimente, dând preparatului gustul pământesc și acru și culoarea neagră închisă unică. Originea felului de mâncare se crede a fi orașul Surabaya, capitala Java de Est.

 

 

Ingrediente:
500 g carne de vită, tăiată în cuburi
2-3 bucăți buah kluwek, fermentate și măcinate
2 tulpini de iarbă de lămâie, zdrobite
5 frunze de tei (sau frunze de dafin, dacă nu găsești)
2 cm rădăcină de ghimbir, tăiată
3 căței de usturoi, zdrobiți
2 cepe mici, tocate
2 linguri ulei de gătit
1-2 ardei chili roșu, tocați (opțional, pentru picant)
1.5 litri de apă sau supă de vită
Sare și piper după gust

 

 

Instrucțiuni:
Prepararea condimentelor: Într-un mojar mare, zdrobește împreună buah kluwek, ghimbir, usturoi și ceapă până obții o pastă groasă.
Călitul ingredientelor: Încălzește uleiul într-o oală mare și călește pasta de condimente până când începe să miroasă aromat. Adaugă carnea de vită și prăjește până se rumenește ușor pe toate părțile.
Adăugarea lichidelor: Adaugă apa sau supa de vită, frunzele de tei și iarbă de lămâie. Lasă totul să fiarbă, apoi reduce focul și lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 1-2 ore, sau până când carnea este fragedă.
Ajustarea gustului: Sezonază cu sare, piper și chili după gust. Continuă să fierbi la foc mic pentru încă câteva minute.
Servirea: Servește rawon-ul fierbinte cu orez alb sau, tradițional, cu sambal (un condiment picant) și krupuk (pufuleți crocanți).

 

 

Buah kluwek este esențial pentru culoarea și aroma caracteristică a rawon-ului, dar trebuie să fie fermentat corespunzător pentru a elimina toxinele.
Poți ajusta nivelul de picant al supei prin adăugarea sau omiterea chili-ului.
Rawon este un exemplu minunat de cum ingredientele locale pot crea un gust profund și complex, fiind un fel de mâncare popular și apreciat în Indonezia.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.