Image 1
Image 2

Cocktail de mere și lime

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un fruct lime (calculat pentru fiecare porție de aproximativ 400 ml), 2 linguri de zahăr (sau de miere), 4 mere, câteva cristale de sare de lămâie, gheață (cuburi sau pulbere), felii de lămâie, frunze de mentă, sau batoane de scorțișoare pentru ornat.

Mod de preparare:

Merele se curăță, se spală și se storc cu storcătorul de fructe. Se adaugă sarea de lămâie și puțină apă, pentru a păstra culoarea sucului cât mai plăcută. Pentru prepararea coctailului lime-ul de spală bine și se taie în 8 bucăți, sau se feliază. Se pune peste ele îndulcitorul (zahărul sau mierea) și se lasă așa circa o oră, după care lime-ul se stoarce bine, fie cu o lingură, sau cu o furculiță, fără să se scoată bucățile de fructe din vas. Se adaugă gheața și se umple paharul cu suc de mere. Dacă doriți să preparați un cocktail cu alcool, se va folosi o cantitate mai mică de suc de mere, aceasta înlocuindu-se cu 40 ml vodcă și 20 ml rom. Se poate decora cu felii de lămâie, frunze de mentă, sau eventual batoane de scorțișoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Tarte Savuroase cu Piersici și Brânză de Capră

DESERT

Tarte savuroase cu piersici și brânză de capră

Aceste tarte cu piersici și brânză de capră sunt un exemplu de eleganță și simplitate, perfecte pentru orice ocazie de vară. Pregătite cu ușurință cu o seară înainte, ele își păstrează savoarea și prospețimea până la momentul servirii.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.