Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Conducerea IPJ se plânge că nu sunt nici poliţişti destui, nici legi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Conferinţă de presă la IPJ: Candrea Ţinca Alina Cadrina, Felix Văsuţ, Paula Cohera, Sorin Stan, Camelia Vescan, Marius Gînţă

În cadrul conferinţei de presă ţinute ieri la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare s-au prezentat noile prevederi din cadrul Proiectului de lege aflat în dezbatere publică privind întărirea autorităţii poliţistului propus de către Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I). Prezentarea a fost făcute de către inspectorul şef al I.P.J Satu Mare, Sorin Stan, reprezentantul Sindicatului Europol, Felix Văsuţ şi reprezentantul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Satu Mare, Marius Gânţă.

Noile prevederi din cadrul Proiectului de lege fac referire la cele mai frecvente proceduri de acţiune ale poliţiştilor care privesc direct interacţiunea cu cetăţenii, mai exact legitimarea, încătuşarea şi conducerea la sediul poliţiei. În acest sens se propun din punct de vedere al delictelor modificarea şi introducerea a 3 noi infracţiuni care se vor regăsi în Legea 61/1991.

Faptele de ultraj asupra poliţiştilor a crescut cu aproape 22% comparativ cu anul anterior

Citiţi exclusiv în ediţia tipărită din 7 noiembrie 2017 sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Da, de aia aveţi două purtătoare de vorbe, la câţiva metri de sediile voastre din Satu Mare pietonii trebuie să circule pe carosabil din cauza maşinilor parcate pe trotuare iar ţiganii fac scandal fără să-i ia aproape nimeni la rost.

  2. Legi există, dar sunt proaste. Insistati voi, politistii sa fie corecte. Dar cine sa le aplice? Voi dati amenzi acolo unde nu trebuie si va mandriti cu ele. La incidente de strada nu apareti niciodata. Nici chemati.
    Am sa dau un exemplu de lege: o femeie plateste singura renovarea scarii blocului (caz prezentat la tv). O alta face reclamatie ca nu a putut dormi (ZIUA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) 2 ore. Femeia cu renovarea a fost amendata. Iata legile in vigoare, te apuca greata existențială când auzi de ele. Pentru aplicarea lor, nu mai e nevoi de politie!

  3. Eu consider ca sunteti chiar prea multi fata de cati ar trebui sa fiti !!! daca ati ajuns deja pana acolo incat sa aveti “organe “/puletisti care se ocupa cu cautarea firelor de ambrozie din oras si judet pt. a trimite amenintari cu amenzi drastice proprietarilor de terenuri lasate in paragina din lipsa de alternativa necultivate nu din vina acestora !. De ce nu veniti si cu varianta alternativa sa-l luati in folosinta si sa-l cultivati inspre folosul vostru si sa-l paziti ca sa nu fiti furati…..Poate aveti salar prea mare si nu sunteti nevoiti sa va completati veniturile din asemenea activitati productive care s-ar reflecta in PIB pe care voi numai o sugeti degeaba !.

Lasă un răspuns