Image 1
Image 2

Conopidă gratinată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O conopidă de cca. 1-1,2 kg (eventual se pot folosi și 3-4 inflorescențe de brocoli pentru ornat), 2-300 g pesmet, cca. 50 g ulei, 400 g smântână, 100 g cașcaval răzuit.

Mod de preparare:

Pesmetul se prăjește în ulei, până devine auriu. Conopida se desface pe inflorescențe, se spală, se fierbe în apă sărată (împreună cu bucățile de brocoli), dar cu grigă ca acestea să rămână crocante. Se strecoară și bucată cu bucată se învelește cu pesmetul prăjit. Se așează într-un vas termorezistent uns în prealabil foarte subțire cu unt (sau ulei), se toarnă peste ea smântâna și se pune la cuptor. După ce smântâna începe să prindă o crustă, se presară peste ea cașcavalul, se așează eventual și bucățile de brocoli și se mai pune la cuptor până când se rumenește. Se poate servi cu, sau fără carne (șnițel, grătar, cârnați prăjiți).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.