Image 1
Image 2

BAIA MARE

Consilier local exclus din partid, iar altul urmează

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Unul dintre politicienii vocali ai Maramureșului are probleme legate de politică. Văzut ca posibil primar al Băii Mari, a ajuns să fie exclus din partid.

 

Consilierul local Mircea Cirț, cel care a candidat de primar din partea liberalilor, în 2020, a fost exclus din partid. Încercările sale de a ajunge primar în locul lui Cătălin  Cherecheș, sub umbrela mai multor partide, la costat funcția de consilier local și o candidatură din partea liberalilor. Sigur ca nu duce lipsă de oferte și le va analiza.

 

Mircea Cirț a profitat de partid ca să ajungă consilier local, iar când a văzut că nu-i merge cum vrea în PNL, a început să fie împotriva partidului care l-a promovat.

 

E unul din motivele pentru care, probabil, conducerea PNL Baia Mare l-a exclus din partid.

 

Un alt consilier băimărean are probleme. Printr-o hotărâre definitivă emisă în ultima zi a lunii ianuarie 2024 de, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a confirmat excluderea lui Bogdan Hodorogea, consilier local USR Baia Mare, din cadrul partidului, determinând pierderea mandatului său în consiliul local.

 

Decizia vine în urma unei lungi dispute legale, inițiate de Hodorogea împotriva Biroului Național USR, care l-a exclus în primăvara anului 2021 pentru abateri disciplinare, inclusiv un comportament grobian în cadrul organizației.

 

Potrivit informațiilor furnizate de ICCJ, dosarul cu numărul 575/100/2022 a parcurs etapele procesuale, ajungând în final la o hotărâre definitivă astăzi, 31 ianuarie 2024.

Completul de judecată nr. 10 NCPC a emis decizia nr. 207, respingând recursul declarat de Hodorogea împotriva deciziei Curții de Apel Cluj, pronunțată în martie 2023.

 

În urma acestei hotărâri, Bogdan Hodorogea a pierdut definitiv calitatea de membru al USR, iar mandatul său de consilier local este acum în pericol. Se așteaptă decizia motivată a ICCJ și adresa oficială din partea conducerii USR Maramureș pentru ca Prefectul Județului Maramureș, Rudolf Stauder, să constate încheierea mandatului său.

V. Gherman

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pesta Porcină Africană revine în județul Satu Mare

În perioada 1 – 8 martie, medicii veterinari oficiali, din cadrul D.S.V.S.A. – Serviciul Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală au efectuat 34 de controale în exploatații profesionale și non profesionale din județ.