Image 1
Image 2

CONSUM DE APĂ ÎN SATU MARE: Se bea mai puţină apă de la robinet

CONSUM DE APĂ ÎN SATU MARE: Se bea mai puţină apă de la robinet
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CONSUM DE APĂ ÎN SATU MARE: Se bea mai puţină apă de la robinet

Aflat zilele trecute la Informaţia TV, dr. ing. Ioan Leitner, managerul general al Apaserv Satu Mare, furnizorul regional de servicii de apă şi canalizare, la solicitarea noastră, a prezentat câteva aspecte referitoare la aceste servicii prestate pentru majoritatea locuitorilor judeţului.

Din cele spuse de invitatul nostru, în ultimii 20 de ani, consumul de apă potabilă pentru populaţie, a scăzut de la 9 metri cubi/persoană, la 3 metri cubi /persoană. Alte socoteli făcute arată că, în medie, consumul zilnic de apă pe locuitor este de 83 de litri, în vreme ce media naţională depăşeşte cu puţin 86 de litri. Pare ciudată această scădere a consumului cu aproape 70%, în condiţiile în care, nu s-au făcut simţite fluctuaţii ale populaţiei, dar marea masă a consumatorilor a trecut la contorizarea individuală, nu înainte de a repara instalaţiile interioare pentru a elimina pierderile.
În plus, furnizorul de servicii a redus aproape la zero pierderile de apă pe reţeaua de transport de la Uzina de Apă, spre consumatori. Toate cele menţionate au condus la reducerea substanţială în Satu Mare, a numărului beciurilor inundate ca urmare a deteriorării unor piese ale instalaţiei interioare.

Ioan Leitner, a mai subliniat faptul că, precipitaţiile de până acum la nivel de judeţ au condus la reducerea consumului de apă pe vreme de caniculă, comparativ cu anul precedent. Optimizarea consumului s-a realizat fără a se folosi prea multă apă de reţea pentru stropitul în grădini sau curţi.

Potrivit unor informaţii, în luna iulie a acestui an, media precipitaţiilor căzute la nivel de judeţ a fost de aproximativ 80 de litri/metrul pătrat, faţă de o medie multianulă de aproximativ 70 de litri/metrul pătrat, comparativ cu anul precedent, când am vorbit despre secetă cumplită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with