Image 1
Image 2

CONTESTĂ PREVEDERILE LEGALE

Contestația lui Dan Diaconescu privind Legea Big Brother ajunge în fața Curții Constituționale

Contestația lui Dan Diaconescu privind Legea Big Brother ajunge în fața Curții Constituționale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Dosarul de sex cu minore al lui Dan Diaconescu ajunge pe masa Curții Constituționale: Fostul patron OTV nemulțumit că procurorii l-au localizat pe Legea Big Brother

 

 

Dan Diaconescu încearcă să conteste probele din dosarul care îl plasează în proximitatea hotelului unde anchetatorii susțin că ar fi avut relații sexuale cu minore, prin intermediul unei excepții de neconstituționalitate care vizează două articole din Legea Big Brother. Fostul patron OTV este nemulțumit de faptul că operatorii de telefonie mobilă păstrează pentru 3 ani date referitoare inclusiv la localizarea geografică a utilizatorului unui telefon mobil, iar procurorii pot obține aceste informații cu mandat. Curtea de Apel Constanța i-a dat dreptate lui Dan Diaconescu și a decis sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) cu excepția de neconstituționalitate a articolelor 5 și 12 indice 1 din Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal în sectorul comunicațiilor electronice.

 

 

În esență, articolul 5 din Legea Big Brother stabilește că datele de trafic referitoare la abonați și utilizatori trebuie șterse sau anonimizate după 3 ani, iar avocații lui Dan Diaconescu consideră că acest termen este excesiv și ar trebui redus la 6 luni. În prezent, procurorii pot obține date informatice de la operatorii de telefonie mobilă, inclusiv localizarea, cu mandat de la judecător, perioadă care acoperă traseul deplasărilor din ultimii trei ani ale lui Dan Diaconescu, inclusiv la hotelul unde se presupune că ar fi avut relații sexuale cu minore.

 

 

Articolul 12 indice 1 din Legea Big Brother, pe care Dan Diaconescu îl consideră neconstituțional, prevede că furnizorii de servicii de comunicații electronice pun la dispoziția instanțelor de judecată și organelor de urmărire penală datele de trafic, identificare a echipamentului și localizare, cu autorizarea prealabilă a judecătorului. Dan Diaconescu susține că aceste prevederi încalcă drepturile fundamentale și ar trebui supuse controlului de constituționalitate.

 

 

Dosarul de sex cu minore al lui Dan Diaconescu a fost trimis în instanță pe 31 iulie 2023, după ce acesta a fost acuzat de relații sexuale cu minore și folosirea prostituției infantile în perioada august – noiembrie 2020. Acuzațiile vizează presupuse întâlniri într-un hotel de pe litoral și într-un apartament din Constanța. Dan Diaconescu cere reducerea la 6 luni a termenului de stocare a datelor, argumentând că perioada de trei ani este excesivă și încalcă drepturile individuale.

 

CITEȘTE ȘI:Dan Diaconescu poate pleca în vacanță în Bulgaria

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

26 de fapte ilegale într-o zi la frontieră

Duminică, 14 ianuarie, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 183.200 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 47.600 de mijloace de transport.