Image 1
Image 2
Acasa

MOTORUL FINANȚĂRII PROIECTELOR EUROPENE ÎN ROMÂNIA

Contribuția esențială la dezvoltarea țării și sprijinul pentru antreprenori

Contribuția esențială la dezvoltarea țării și sprijinul pentru antreprenori
Aceste proiecte au beneficiat de granturi în valoare de 22,3 miliarde de lei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

CEC Bank, principalul finanțator al proiectelor investiționale din fonduri europene în România, a susținut peste 3.000 de astfel de inițiative, contribuind semnificativ la dezvoltarea țării. Potrivit declarațiilor Ramonei Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank, în perioada cuprinsă între Exercițiul Financiar 2007-2013 și prezent, banca a acordat un total de 3.243 de credite pentru finanțarea unor proiecte cu componente nerambursabile, însumând 9,4 miliarde de lei. De asemenea, aceste proiecte au beneficiat de granturi în valoare de 22,3 miliarde de lei.

 

Analizând distribuția acestor credite, se observă că cele mai multe finanțări au fost acordate în cadrul programelor de finanțare rurală, respectiv PNDR și POPAM, totalizând 2.140 de proiecte și o finanțare de 3,5 miliarde de lei. Programul operațional regional (POR) a urmat, cu 612 proiecte finanțate și o sumă totală de 2,75 miliarde de lei.

 

În cadrul acestor inițiative, 521 de credite, în valoare de 2,7 miliarde de lei, au fost direcționate către autoritățile administrației publice locale pentru implementarea proiectelor cu impact comunitar, în timp ce 2.722 de credite, în valoare de 6,7 miliarde de lei, au fost acordate companiilor pentru dezvoltarea proiectelor investiționale.

 

Ramona Ivan a subliniat că aceste finanțări au adus o valoare adăugată semnificativă pentru diverse sectoare precum industria, agricultura și infrastructura rurală, contribuind la reabilitarea infrastructurii urbane, a rețelelor de apă și canalizare și altele.

 

În plus, CEC Bank își reiterează angajamentul pe termen lung față de economia României, participând activ la toate programele guvernamentale. De exemplu, în cadrul programului IMM Invest, banca a acordat aproximativ 7.200 de finanțări în valoare totală de peste 7 miliarde de lei, sprijinind astfel antreprenorii în depășirea dificultăților economice actuale.

 

Fondată în 1864, CEC Bank este cea mai veche instituție financiară din România și deține cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale, având active de 83,5 miliarde de lei la sfârșitul anului 2023.

 

CITEȘTE ȘI: Statul acordă despăgubiri de 100,22 de milioane lei pentru banii de mașină depuși la CEC

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cart