Image 1
Image 2

INFORMATII OMS

Creștere îngrijorătoare a bolilor respiratorii în China

Organizația Mondială a Sănătății a făcut o cerere oficială Chinei pentru informații detaliate despre o creștere a bolilor respiratorii  fiind raportate grupuri de pneumonie nediagnosticată la copii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Autoritățile chineze din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate au raportat la mijlocul lunii noiembrie 2023 o creștere a incidenței bolilor respiratorii în China. Autoritățile chineze au atribuit această creștere pe seama ridicării restricțiilor legate de COVID-19 și circulației agenților patogeni cunoscuți, cum ar fi gripa, mycoplasma pneumoniae (o infecție bacteriană comună care afectează de obicei copiii mai mici), virusul sincițial respirator (RSV) și SARS-CoV-2. (virusul care provoacă COVID-19).

Potrivit datelor dintr-o informarea a OMS, autoritățile chineze au subliniat necesitatea unei supravegheri îmbunătățite a bolilor în unitățile de asistență medicală și în cadrul comunității, precum și consolidarea capacității sistemului de sănătate de a gestiona pacienții.

 

Pe 21 noiembrie, mass-media și ProMED au raportat grupuri de pneumonie nediagnosticată la copii din nordul Chinei, notează OMS. Nu este clar dacă acestea sunt asociate cu creșterea generală a infecțiilor respiratorii raportate anterior de autoritățile chineze sau cu evenimente separate.

 

”La 22 noiembrie, OMS a solicitat informații epidemiologice și clinice suplimentare, precum și rezultate de laborator din aceste grupuri raportate în rândul copiilor, prin mecanismul Reglementărilor Internaționale de Sănătate. Am solicitat, de asemenea, informații suplimentare despre tendințele recente în circulația agenților patogeni cunoscuți, inclusiv gripa, SARS-CoV-2, RSV și mycoplasma pneumoniae, și povara actuală asupra sistemelor de sănătate” notează OMS în informarea citată.

 

Din datele de până acum rezultă că încă de la mijlocul lunii octombrie, nordul Chinei a raportat o creștere a bolilor asemănătoare gripei comparativ cu aceeași perioadă din ultimii trei ani.

China are sisteme implementate pentru a capta informații despre tendințele în gripă, boli asemănătoare gripei, RSV și SARS-CoV-2 și raportează către platforme precum Sistemul global de supraveghere și răspuns la gripă.

 

În contextul dat OMS recomandă oamenilor din China să urmeze măsuri pentru a reduce riscul de boli respiratorii, care includ: vaccinarea recomandată; păstrarea distanței față de persoanele bolnave; a sta acasă când este bolnav; testarea și îngrijirea medicală după cum este necesar; purtarea măștilor, după caz; asigurarea unei bune ventilații; și spălarea regulată a mâinilor.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Spitalele din China, supraaglomerate din cauza unui virus necunoscut

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with