Image 1
Image 2
Acasa

PANDEMIA ÎN LUME

Cu cât a scăzut speranța de viață în timpul pandemiei?

Cu cât a scăzut speranța de viață în timpul pandemiei?
Speranţa medie de viaţă, care a crescut constant timp de decenii în întreaga lume, a scăzut brusc...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… în anii 2020 şi 2021, în timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marţi, 19 martie, în jurnalul ştiinţific Lancet.

 

Speranţa de viaţă a scăzut în această perioadă în marea majoritate (84%) a celor peste 200 de ţări şi teritorii studiate de cercetători, potrivit studiului citat de AFP.

 

În medie, conform tuturor datelor analizate, speranţa de viaţă a scăzut cu peste un an şi jumătate pe persoană în 2020-2021 (1,6 ani). Acest lucru s-a tradus printr-o mortalitate excesivă de 15,9 milioane de decese, puţin mai mult comparativ cu cele aproximativ 15 milioane estimate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 

„În rândul adulţilor din întreaga lume, pandemia de COVID-19 a avut un impact fără precedent în ultima jumătate de secol, chiar şi luând în considerare războaiele şi catastrofele naturale”, a subliniat autorul principal al studiului, Austin Schumacher, cercetător la Institutul pentru Metrici şi Evaluare în Sănătate (IHME) cu sediul la Universitatea din Washington, Statele Unite.

 

Cu toate acestea, acest tip de studiu face dificilă distincţia între decesele asociate în mod direct cu îmbolnăvirea de COVID-19 şi cele cauzate de consecinţele restricţiilor sanitare instituite pentru limitarea epidemiei. Sunt şi câteva veşti bune – mortalitatea infantilă a continuat să scadă în perioada studiată.

 

CITEȘTE ȘI:

Spitalele din China, supraaglomerate din cauza unui virus necunoscut

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ASIGURAREA DE SĂNĂTATE ÎN GERMANIA

Germania introduce CT-ul cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate

Germania introduce acoperirea tomografiei computerizate (CT) cardiace în beneficiile asigurărilor de sănătate, o măsură importantă care ar putea inspira implementarea similară în România pentru îmbunătățirea diagnosticului bolilor de inimă. Cât de importantă credeți că este introducerea tehnologiei CT cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate și ar trebui să fie această măsură implementată și în România pentru a îmbunătăți diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă?