Image 1
Image 2

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De asemenea, calculatorul integrat poate oferi celor interesați informații precum cantitatea de zahăr dintr-un produs, cea de sare, proveniența ingredientului principal și multe altele. Românii preocupați de calitatea hranei pe care o aleg pot să descarce gratuit aplicația InfoCons, pentru a se pune la curent cu toate datele care îi interesează.

Într-un comunicat al asociaței non-guvernamentale InfoCons, s-a dat exemplul unei gustări de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, și un suc tip ceai sau o cană cu lapte de soia și o gumă de mestecat. Cei care nu verifică eticheta alimentelor înainte de a le pune în coșul de cumpărături se pot trezi că aplicația le indică instant un consum de până la 50 de aditivi.

Desigur că nu toate produsele care pot fi consumate în această perioadă de restricție alimentară sunt pline cu E-uri. Cei mai atenți dintre consumatorii români se uită direct pe ambalajul produselor alimentare și vor alege ceea ce este mai bine pentru ei, încă din etapa de cumpărături.

„Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat țin Post, dar și pentru cei care înțeleg ca și mod de viață să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale, cu multe legume. Dar din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor. Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim! Alegem în cunoștință de cauză, descărcând Aplicația gratuită InfoCons, care pe lângă faptul că ne aduce un răspuns la întrebările de mai sus, ne ajută să identificăm și alergenii și totodată să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare”, a precizat Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.