Image 1
Image 2

POLITIC

Cum răspunde Cătălin Drulă acuzațiilor lansate de Elena Lasconi

Președintele USR, Cătălin Drulă a vorbit despre alianța cu PMP și Forța Dreptei, dar și despre reproșurile aduse de Elena Lasconi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Cătălin Drulă, a declarat, luni, că primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a propus în cadrul Comitetului Politic al partidului să se amâne cu o lună decizia privind formarea Alianţei Dreapta Unită. Cu toate aceste votul a fost de 95% în favoarea alianţei.

 

 

 

A fost o dezbatere aprinsă, cu diferite păreri. Dumneaei (Elena Lasconi n.r.) a propus la un anumit punct să mai stăm cu alianţa, să mai amânăm o lună, care e o propunere validă. Au fost şi alţi colegi care au avut alte păreri, la sfârşit am avut un vot care a fost covârşitor, că până la urmă despre asta este democraţia – vot foarte clar“, a spus preşedintele USR, Cătălin Drulă la B1tv.

 

 

El a menţionat că votul a fost în favoarea acestei construcții politice.

Votul a fost 95% pentru alianţă. Au fost 3% abţineri, 2% voturi împotrivă. Există o mare susţinere în USR pentru a da soluţii de guvernare României, pentru a da soluţii reale, pentru a ataca Preşedinţia României, pentru a gândi mare. Tocmai de aceea ne-am unit cu alte partide. În momentul în care sunt partide diferite, nu întotdeauna sunt numai lucruri care te unesc.

 

 

Mai sunt şi lucruri care sunt diferite. Avem o istorie politică, nu s-a descoperit asta astăzi, dar maturitatea politică înseamnă să ştii să faci construcţii pentru a obţine nişte scopuri mai mari şi să te gândeşti la lucrurile care te unesc. Forţa Dreptei sunt oamenii care nu au vrut să stea alături de PSD. PMP sunt oamenii care nu au cedat ameninţărilor, şantajelor, linguşelilor de la PNL“, a mai declarat Cătălin Drulă la postul de televiziune.

 

Reacția vine după ce în cadrul ședinței Comitetului Politic USR, desfășurate duminică,  primarul municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi a propus amânarea constituirii alianței, demisia conducerii USR dacă la europarlamentare partidul nu face 20%, iar candidatul partidului la prezidențiale să fie ales cu votul tuturor mebrilor.

 

 

 

Propun trei lucruri. Dacă la alegerile europarlamentare vom avea un scor sub 20%, întreaga conducere să își dea demisia. Doi, amânarea cu 30 de zile a acestei decizii, pentru alianță, ca să lămurim și noi care e treaba cu ea. Trei, foarte important, candidatul USR pentru funcția de președinte al României să fie ales cu votul fiecărui membru al USR.” a spus Lasconi în cadrul ședinței.

 

 

 

Cu privire la alianța USR, PMP, Forța Dreptei, Lasconi a spus: ”Noi putem să facem valul, dar important e cum ne va prinde – cu trei bărcuțe eșuate sau pe-un transatlantic.”

 

CITEȘTE ȘI:Europarlamentarul Vlad Gheorghe: N-am intrat în USR ca să dau zeciuială la partid

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS FURTUNA LA SATU MARE AVERTIZARE METEO

De ce nu s-a declanşat sistemul antigrindină?

Asculta acest articol Ploaia căzută joi, 20 iulie 2023, în jurul orei 17, însoţită de grindină, a stârnit o serie…...

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now