Image 1
Image 2

OFERTĂ CULTURALĂ

„Dăruiește C(ARTE) pentru copii și tineri sătmăreni”, eveniment la Biblioteca Județeană

„Dăruiește C(ARTE) pentru copii și tineri sătmăreni”, eveniment la Biblioteca Județeană
Biblioteca Județeană Satu Mare a pregătit activități culturale și educaționale extrem de diverse pentru tot anul școlar actual.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lista cuprinde peste 20 de proiecte și activități care se vor desfășura la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, pe tot parcursul anului școlar, în funcție de solicitările venite din partea cadrelor didactice. După cum ne-a informat Paula Horotan, director adjunct la Biblioteca Județeană, activitățile sunt dintre cele mai diverse, de la ateliere literare și creative, la jocuri de societate, cursuri de bune maniere ori care vizează creșterea și îngrijirea animalelor de companie, completate cu prezentări orientate spre formarea si promovarea unui stil de viață sănătos prin cultivarea obiceiurilor și atitudinilor alimentare sănătoase, dar și cu ateliere menite să le consolideze participanților cunoștințele și informațiile referitoare la protejarea mediului înconjurător.

 

Nu vor lipsi activitățile care promovează lectura, grija și respectul pentru carte, ori cele care încurajează dezvoltarea deprinderilor de a utiliza noile tehnologii în relația cu biblioteca, sau vizionări de filme de animație, artistice, biografice sau documentare, concursuri.

 

Lista completă a activităților propuse de Biblioteca Județeană Satu Mare este disponibilă pe site-ul instituției: //www.bibliotecasatumare.ro. Cadrele didactice sunt invitate să se înscrie din timp (cu minimum 5 zile lucrătoare înainte de data participării) la o activitate din cele enumerate în ofertă.

 

Înscrierile se fac la numărul de telefon al Bibliotecii Județene Satu Mare: 0261–711199 sau la adresa electronică: “mailto:[email protected]”, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

 

 

Donații de carte pentru copii și tineri, pe 22 februarie, la Biblioteca Județeană

 

 

Un alt eveniment subscris Zilei Naționale a Lecturii este lansarea Proiectului interinstituțional de promovare a lecturii și creativității, de dezvoltare a capacității de exprimare artistică în rândul copiilor/tinerilor și de susținere a bibliotecilor publice și școlare din comunitatea locală și județeană prin donații de carte pentru copii și tineri „Dăruiește C(ARTE) pentru copii și tineri sătmăreni”. Evenimentul se va desfășura joi, 22 februarie, cu începere de la ora 14:00, la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, în prezența reprezentanților tuturor instituțiilor partenere: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare; Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare; Școlile Gimnaziale „Avram Iancu” și „Bălcescu–Petöfi”; Școala de Arte Satu Mare și filialele județene ale celor două asociații profesionale ale bibliotecarilor, ANBPR și ABR.

 

În cadrul aceluiași eveniment va fi anunțată și ediția a III-a a concursului de creație literară „Eu iubesc biblioteca”, ediție desfășurată sub genericul „Biblioteca, parte din viața mea”, la care sunt invitați să participe elevi din ciclul gimnazial și cel liceal, din toate unitățile de învățământ din județ.

 

CITEȘTE ȘI:

Activitățile dedicate prichindeilor continuă la Biblioteca Județeană

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with