Image 1
Image 2

Deces: Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, a trecut la cele veşnice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Fostul ministru a decedat joi, din cauza unor complicaţii cauzate de diabet
Fostul ministru a decedat joi, din cauza unor complicaţii cauzate de diabet

Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului din timpul Guvernului Năstase a trecut la cele veşnice, joi, 20 iulie, din cauza unor complicaţii.

“Astăzi s-a stins din viaţă fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani!

Am avut onoarea să lucrez 2 ani cu el şi pot să vă spun că a fost un om într-adevăr pasionat de această Mare Industrie a României!

Odihneşte-te în pace, Prietene!”, a scris, pe reţelele sociale, Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Matei-Agathon Dan a fost un deputat român în legislatura 19921996, ales în judeţul Bacău pe listele partidului PDSR. A fost ministru al Turismului de două ori, în perioada 1992 – 1996 şi 2000- 2003.

Dan Matei Agathon a fost secretar general şi purtător de cuvânt al Confederaţiei Patronale din Industria României (CONPIROM).

În aprilie 2010, Agathon a fost numit purtător de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR). În iunie 2013, Agathon era preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS).

Legăturile sale în sfera patronală însă au început încă de la începutul anilor 1990, când a fost subsecretar de stat şi împuternicit special al Guvernului în relaţiile cu sindicatele şi patronatul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with