Image 1
Image 2
Acasa

Detoxifierea organismului şi drenajul

Sigla Informatia Zilei
detoxifierea organismului si drenajul
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
detoxifierea organismului si drenajul
detoxifierea organismului si drenajul

Detoxifierea şi drenajul sunt doi termeni cu semnificatie distincta. Detoxifierea este un scop terapeutic în sine. Drenajul este o etapă terapeutică realizată de obicei înaintea unui tratament terapeutic(de ex. un drenaj hepatic efectuat înaintea unui tratament homeopatic). Detoxifierea se adresează întregului organism, în timp ce drenajul este ţintit pe anumite organe sau sisteme, explică medicul homeopat Szatmari Anamaria, Clinica Sfântul Anton, Satu Mare. Detoxifierea îşi propune eliminarea toxinelor exogene din organism.Vorbind de toxine, trebuie să le diferenţiem: toxine exogene şi endogene.

Lumea modernă în care trăim produce variate toxine chimice, la care suntem toţi expuşi. Aceste toxine sunt depozitate în diferite părţi ale corpului, de unde nu se pot elimina. Sunt denumite toxine exogene pentru că provin din mediul exterior corpului.

Toţi oamenii din ţările industrializate au diferite substanţe chimice în corpurile lor. Acest fapt este rezultatul existenţei noastre într-un mediu contaminat cu diferite rezultate ale proceselor de industrializare şi agricole, cu pesticide , fertilizatori, câmpuri electromagnetice produse de echipamente electrice, folosirea materialelor pe bază de plastic şi petrol pentru depozitarea apei şi alimentelor, cu tot felul de produse utilizate în gospodărie(detergenţi, cosmetice) precum şi cu produse toxice introduse în organism voluntar sau accidental(droguri, medicamente, adjuvanţi, vaccinuri, etc).

Toate aceste toxine pot fi în doze mai mici sau mai mari. Nu contează doza unei substanţe otrăvitoare, atâta timp cât ea afectează întregul organism. Chiar dacă specialiştii ne liniştesc că aceste toxine folosite curent în alimente, în aer sau sol sunt utilizate în doze nepericuloase, constatăm că nivelele nepericuloase sunt anual revizuite, astfel încât ceea ce azi este nepericulos poate deveni periculos peste un an.

Concluzia finală este că o toxină în sistem rămâne o toxină, indiferent de doză şi va produce  un efect negativ.

Cele mai cunoscute strategii de eliminare a toxinelor din organism sunt următoarele:

Terapia de chelare – foloseşte agenţi care se leagă de metale toxice din organism(mercur, arsenic, plumb…),formeaza substanţe nepericuloase ce pot fi eliminate  pe căi naturale.
Isopatia – constă în administrarea substanţei care a provocat boala, în doză mică, diluţie homeopatică (metodă folosită pentru contracararea efectelor negative ale vaccinărilor)
Postul – ale căror beneficii asupra sănătăţii sunt dovedite.
Dieta – folosind anumite fructe şi legume pentru “”curăţirea”” anumitor organe sau sisteme.
Sauna şi băile de aburi – favorite mai ales în ţările Nordice şi Est Europene.
Protocoale homeopatice – cu remedii  gen Nux-vomica, Sulfur, Sepia se poate realiza o detoxifiere generalizată, dar există şi remedii cu specificitate de organ.
Fitoterapia – stimulează eliminările pe căi naturale.
Gemoterapia – foloseşte remedii natural-detoxifiante, cu proprietatea de a determina eliminarea exo- dar şi a endotoxinelor.
Alte metode de detoxifiere ar fi: masajul, împachetări cu nămol, cu alge, argila, reflexoterapia, băi termale sau cu ape minerale.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with