Image 1
Image 2

TEHNICI DE DEZVOLTARE

Dezvoltarea personală și timpul pe care ni-l dedicăm nouă înșine

Dezvoltarea personală și timpul  pe care ni-l dedicăm nouă înșine
Atunci când ne gândim la o viaţă împlinită e posibil să ni se îndrepte gândurile spre vreo reţetă minune care să ne ofere şi garanţia că aşa va fi viaţa noastră dacă le punem toate cap la cap şi respectăm cele scrise în reţetă. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nu sunt astfel de ingrediente, nu e funcţională o astfel de aşa zisă reţetă, suntem unici fiecare dintre noi şi ce se potriveşte unei persoane e posibil să nu i se potrivească deloc alteia.

Adaptarea nevoilor

Cu toate că s-au dezvoltat de-a lungul anilor nenumărate tehnici de dezvoltare personală, specialiştii sunt de părere că nu putem efectiv lua o tehnică şi să o aplicăm aşa cum e descrisă ea, ci e recomandat să o adaptăm nevoilor noastre, să avem în vedere caracteristicile noastre personale. Totuşi, înainte de a trece la aplicarea unei tehnici de dezvoltare personală pentru a avea o viaţă împlinită trebuie să ne acordăm mai mult timp nouă înşine. Oricât de ocupaţi am fi, trebuie să ne facem timp pentru noi, o spun toţi psihologii de altfel. Aşadar, înainte de a aplica tehnici de dezvoltare personală e bine să ne cunoaştem pe noi înşine pentru că doar aşa vom putea aplica tehnicile în viaţa de zi cu zi.

Dezvoltarea talentelor pentru a avea parte de creativitate din belşug

Pornind de la această idee, din clipa în care ne-am acordat suficient răgaz pentru procesul de autocunoaştere, din momentul în care ne-am rezervat în fiecare zi chiar şi puţin timp numai pentru propria persoană, putem trece la acţiune şi putem pune în aplicare unele tehnici de dezvoltare personală pentru mult dorita viaţă împlinită. Pe acest segment, tot mai mulţi specialişti recomandă dezvoltarea talentelor pentru a avea parte de creativitate din belşug, îmbunătăţirea stării de sănătate, întocmirea unui jurnal ca o bună metodă de autocunoaştere şi chiar meditaţia.

Un jurnal pentru a ne cunoaşte mai bine

Fiecare dintre noi este talentat la ceva anume, motiv pentru care această tehnică de dezvoltare personală nu are cum să nu dea roade. Putem aşadar să investim timpul liber în a face ceva ce ne place. La acest capitol pot intra lecţiile de dans, de pictură, de teatru, de interpretare la un instrument. Pe cărarea dezvoltării personale, la tot pasul avem ocazia să ne cunoaştem mai bine, să ne descoperim, fie că e vorba de a descoperi cum reacţionăm într-o situaţie sau alta, fie că e vorba de a ne descoperi emoţii, puncte slabe, puncte tari.
Autocunoaşterea nu e un proces uşor, iar specialiştii ne atrag atenţia că e un proces ce durează toată viaţa şi din clipa în care îl descoperim vedem că are numai beneficii. Ne oprim la beneficiile psihologice pe care ni le oferă completarea unui jurnal ca formă de autocunoaştere. Jurnalul joacă un rol important în a ne creşte motivaţia, optimismul, în a reduce stresul.

Omul nu se dezvoltă personal doar participând la un curs

După cum notam în rândurile de mai sus, dezvoltarea personală trebuie să aibă la bază şi o stare bună de sănătate. Un organism sănătos, odihnit, hrănit corespunzător face faţă mult mai uşor şi mai bine provocărilor. Ca o concluzie am putea spune că nu ne putem dezvolta personal doar participând la un curs în acest sens, de exemplu. În spatele dezvoltării personale este ceva mai mult decât atât şi odată puse bazele ne va fi mult mai uşor să ne dăm seama că viaţa e frumoasă şi putem avea o viaţă împlinită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns