Image 1
Image 2

CUM ATRAGEM FERICIREA?

Schimbă-ți perspectiva dacă vrei mai multă fericire în viața ta!

Schimbă-ți perspectiva dacă vrei mai multă fericire în viața ta!
Schimbarea de orice fel este o provocare, deoarece inerția este calea cea mai ușoară. De ce pare atât de greu să faci o schimbare?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dr. Joe Dispenza, cercetător în neuroștiințe, spune că „de fapt ne-am condiționat să credem tot felul de lucruri care nu sunt neapărat adevărate – și multe dintre aceste lucruri au un impact negativ asupra sănătății și fericirii noastre.” El spune că suntem dependenți de credințele și emoțiile noastre din trecut… și vedem convingerile noastre ca pe niște adevăruri, nu ca pe idei pe care le putem schimba.

 

Cu toate acestea, Neuroștiința dovedește că îți poți reconstrui structura mentală și o poți orienta spre viitorul mult dorit. Cu alte cuvinte, mintea crede ceea ce îi spui. Astfel, este posibil să o direcționezi înspre ceva spectaculos. Ai capacitatea de a diminua aspectele negative și de a încuraja mai mult rezultatele pozitive. Da, îți poți redirecționa gândurile, credințele și așteptările, creând o realitate diferită. Perspectivele tale pot fi gestionate mai bine.

 

Delimitează cu claritate începutul și finalul obiectivului tău

 

Să luăm exemplul de suprasolicitare. Dacă ești ca mulți dintre semenii tăi, te străduiești să mergi mai departe tot timpul, fie că vorba despre situația ta la serviciu, acasă sau în viața personală. Este posibil să te străduiești pentru o promoție, vrei să îți organizezi apartamentul, să slăbești 10 kilograme sau să atingi un obiectiv de fitness. Dar cumva acel punct de relaxare de la finalul realizării este evaziv, pentru că nu ți-ai pregătit încă mintea cu privire la modul de închidere a obiectivului tău. Vei merge înainte în mod constant… alunecând încontinuu spre aceeași rutină de stabilire a unor obiective mari, aproape imposibile.
Ce se întâmplă dacă una dintre rezoluțiile tale pentru acest an ar modifica obiectivul în jumătate sau chiar o treime? Stabilirea obiectivelor mai mici, realizabile, chiar și zilnic sau săptămânal, îți poate aduce un sentiment enorm de mulțumire și realizare – în raport cu obiective grandioase, care te epuizează mental și fizic.
Este posibil ca pentru obiectivul major pe care ți l-ai setat inițial să fie nevoie de o armată de oameni care să ducă la bun sfârșit îndeplinirea lui. De asemenea, este posibil să ai probleme în delegarea unor sarcini, să fii sfâșiat de priorități sau să te confrunți cu alte obstacole care te țin blocat.
Fii blând cu tine și fă pași concreți către schimbare

 

 

Vizualizează schimbarea pe care ți-o dorești. Imaginează-ți „un nou tu”, indiferent dacă este vorba despre o persoană mai organizată, mai sigură din punct de vedere financiar, un agent de vânzări de top, o persoană cu un echilibru excelent între muncă / viață, iubitor de natură sau orice alt stil de viață îți dorești.
Imaginează-ți toate răsfățurile care vin odată cu schimbarea ta. Poți să-ți postezi imagini sugestibile pe computer care să reprezinte noul tău stil de viață.
Fă o schimbare lentă și constantă. Dacă am putea avea o baghetă magică care să ne tranforme visele instantaneu în realitate, ar fi minunat, dar schimbarea bruscă este adesea trecătoare. Întotdeauna predomină constanța și perseverența.

 

Tu alegi maniera în care gândești

 

Conștientizează-ți gândurile. Ai o putere completă asupra a ceea ce alegi să gândești. Fii clar și consecvent cu gândurile despre ceea ce vrei în viața ta și fii conștient, de asemenea, de ceea ce nu vrei. Dacă te surprinzi rulând gânduri negative, comuntă-ți atenția pe un gând pozitiv.
Indiferent dacă ai de-a face cu un șef provocator, te pregătești pentru un interviu de angajare sau începi un proiect nou, reprezintă-ți mai întâi în plan mental un rezultat pozitiv. Fără direcție sau concentrare, gândurile sunt ca niște bărcuțe pe un râu ce curge în amonte – nu ajungi astfel la o destinație clară. Menținându-ți atenția vie asupra obiectivelor, le permiți acestora să devină realități concrete.

 

Oricând poți deprinde obiceiuri noi

 

Învață câteva tehnici de schimbare a obiceiurilor. Cuvintele și imaginile pe care le folosești îți creează și ele realitatea. Modifică-le și ele vor lucra pentru tine. ~mbogățește-ți vocabularul cu cât mai multe cuvinte pozitive, care exprimă grandoare și satisfacție, cum ar fi< „entuziasmat”, „minunat” sau „distractiv”. Scrie-ți sentimentele într-un jurnal și, dacă negativitatea a apărut, schimbă-ți discursul. Recunoștința și aprecierea, alături de o doză sănătoasă de iubire de sine, sunt cheile menținerii unei atitudini pozitive și fericite față de viață.
Auto-corectează-te. Fii dispus să eșuezi. Cei mai de succes oameni au avut vise mari și nu au lăsat eșecurile să îi oprească pe parcurs. Aceștia au folosit aceste experiențe ca blocuri de construcție, iar negativiștii nu au reușit să-i oprească niciodată. Oamenii de succes își regândesc și își reglează pânzele. Dacă un loc de muncă, o companie sau o relație nu funcționează, revizuiește sau resetează situația. Viața înseamnă reglare și învățare.
„Dacă vrei ceva ce nu ai avut niciodată, trebuie să fii dispus să faci ceva ce nu ai făcut niciodată.” (Thomas Jefferson) Cum vei aduce schimbare semnificativă în viața ta – într-un mod diferit – în acest nou deceniu de oportunități?

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns