Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

PROMOVAREA LECTURII

Doi scriitori sătmăreni, în mijlocul elevilor de la Liceul de Arte

Scriitorii sătmăreni Loredana Știrbu și Felician Pop s-au întâlnit cu elevii clasei a noua de la Liceul de Arte ,,Aurel Popp” Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Este vorba despre o activitate derulată în cadrul parteneriatului de promovare a lecturii ‘Tinerețea cărții-cărțile tinereții” pe care CJCPCT Satu Mare îl are cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

 

 

Întâlnirea a fost moderată de profesoara de limba română Ileana Bonta, iar dialogul purtat a fost unul incitant și plin de prospețime.

 

 

Felician Pop a vorbit despre legătura sinestezică dintre literatură, artele plastice și muzică, subliniind faptul că rezistă în timp, doar acele opera, indiferent de forma de expresie, care se nasc dintr-un fior sincer și lăuntric.

 

 

Loredana Știrbu a vorbit despre magia pe care lectura o are asupra vieții tinerilor și amprenta pe care o lasă în evoluția lor.

 

 

La rândul lor, elevii s-au arătat interesați de etapele creației literare de forța universului lăuntric în conturarea unei lumi imaginare.

Profesoara Ileana Bonta a mărturisit că aceste întâlniri sunt extrem de benefice pentru educația tinerei generații.

 

 

De altfel, șirul acțiunilor derulate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare nu se oprește nici în apropierea sărbătorilor de iarnă.

 

 

Zilele trecute, instituția de cultură menționată l-a comemorat pe Nichita Stănescu, la 40 de ani de la trecerea în eternitate, la Colegiul Național „Ioan Slavici”.

Invitat la manifestare, scriitorul Felician Pop a evocat figura marelui poet și a depănat amintiri din anii săi de liceu când l-a cunoscut personal pe Nichita Stănescu.

 

 

Directorul Colegiului, Alina Dragoș, a subliniat rolul determinant pe care poetul l-a avut în literatura contemporană. Elevii colegiului au suținut un program de muzică cu melodii inspirate din opera lui, iar elevul Cziszar Patrick a recitat din creațiile proprii.

 

 

Elevii s-au arătat extrem de receptivi și au cerut ca astfel de întâlniri să fie cât mai dese.

Citește și:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with