Image 1
Image 2

PARLAMENT

Drulă: Un buget construit pe minciună. Ciolacu: E un buget pe dezvoltare

Bugetul de stat pentru 2024 și Bugetul asigurărilor sociale au fost adoptate de Parlament.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Cătălin Drulă anunță că parlamentarii USR n-au votat bugetul ”PSD-PNL pentru anul 2024, buget construit pe minciună.”

 

 

USR a votat împotriva bugetului de stat pe 2024, un buget construit pe minciună. Este al doilea an la rând când PSD și PNL vin cu un buget cu venituri supraestimate și cheltuieli subestimate. O gaură de cel puțin 40 de miliarde de lei și un deficit bugetar de 130 de miliarde de lei, acestea sunt coordonatele bugetului votat de majoritatea PSD-PNL, iar minciuna este modul de operare al acestui guvern. (…) Românii o vor duce mai greu din cauza felului în care PSD și PNL gestionează finanțele țării, dar vom repara, cu real patriotism bazat pe adevăr și responsabilitate”, declară președintele USR, Cătălin Drulă.

 

 

 

Într-un comunicat de presă, USR atacă coaliția PSD – PNL și pe președintele Klaus Iohannis.

„Bugetul asigurărilor sociale s-a votat, astăzi, în prezența pensionarului special Nicolae Ciucă. A lipsit Marian Neacșu, condamnat penal definitiv, vicepremier din partea PSD. Dacă ar fi fost amândoi prezenți s-ar fi întâlnit nedreptatea cu hoția, adică exact ce conține acest buget mincinos PSD-PNL”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

 

 

 

În schimb, premierul Marcel Ciolacu a  declarat că bugetul adoptat miercuri în Parlament este un buget pentru dezvoltare.

” Este un buget pentru români, nu este un buget pentru politicieni. E un buget pe dezvoltare, acoperim investiţiile ca şi anul acesta, sunt mai mari decât consumul. Şi nu în ultimul rând, vreau să le mulţumesc colegilor din coaliţie, în mod special preşedintelui Nicolae Ciucă şi să ştiţi domnul Roman că nu era nevoie de niciun amendament. Era suficient cuvântul meu şi al preşedintelui dumneavoastră, Nicolae Ciucă, că taxele anul viitor nu se vor mări”, a conchis Marcel Ciolacu.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Peste 20.000 de amendamente la Proiectul de Buget

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with