Image 1
Image 2

SĂRBĂTOARE CREȘTINĂ

Paştele evreiesc din acest an va fi cu o săptămână înainte de Paştele Ortodox şi Greco-catolic

Paştele evreiesc din acest an va fi cu o săptămână înainte de Paştele Ortodox şi Greco-catolic
Paştele este o aşa numită sărbătoare “mutătoare”. De altfel, utilizarea calendarelor diferite explică de ce există acest decalaj între catolici și ortodocși.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Biserica Catolică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează acelaşi eveniment astronomic după calendarul iulian (pe stil vechi). Pe 30 martie, creştinii reformaţi şi romano-catolici au sărbătorit Paştele. Sărbătoarea pascală pentru credincioşii ortodocşi şi/sau greco-catolici, se va marca pe 5 mai în acest an.

 

Dovezile scrise arată că şi Paştele evreiesc, are anumite decalaje. Dacă în anul trecut,  s-a marcat începând cu 6 aprilie, iată că în acest an, sărbătorile pascale evreieşti care ţin o săptămână, vor începe marţi 23 aprilie. Progonza meteo parcă vine să confirme cele remarcate de-a lungul anilor, că instalarea Paştelui evreiesc aduce schimbări atât în ceea ce priveşte valorile termice, care scad considerabil faţă de cele anterioare, dar şi în ceea ce priveşte regimul precipitaţiilor, care sunt mai frecvente.

 

În perioada care a rămas până la sfârşitul acestei luni, valorile termice estimate de meteorologi vor scădea cu până la 10 grade, poate chiar mai mult faţă de cele existente încă în aceste zile, se va ajunge inclusiv la valori diurne de 13 – 15 grade Celsius. Cum sărbătorile pascale evreieşti sunt cu aproximativ o săptămână înaintea Paştelui Ortodox şi Greco-Catolic, este greu de anticipat care va fi vremea pentru data de 5 mai. Totul ar putea să intre în sfera probabilităţii sau chiar a speculaţiei.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Femei rome venite ca oaspete, ieşite la cerşit în a doua zi de Paşte

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with