Image 1
Image 2
Acasa

SCRIITORI CONTEMPORANI

Duminică, 3 martie la Muzeul Țăranului din București: Proiecție specială ‘De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin’ cu Nora Iuga

Duminică, 3 martie la Muzeul Țăranului: Proiecție specială ‘De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin’ cu Nora Iuga
Duminică, la Muzeul Țăranului din București, publicul este invitat la o serie de proiecții cinematografice speciale, în prezența distinsei Nora Iuga, pentru o seară de film și conversații inspiratoare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Duminica aceasta, pe 3 martie, Cinema Muzeul Țăranului oferă o selecție impresionantă de filme ce nu trebuie ratate. Cu proiecții speciale și sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A) în prezența regizorilor, această zi promite să fie una plină de descoperiri cinematografice și dialoguri captivante.

 

 

La ora 16:00, evenimentul debutează cu proiecția documentarului “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”, în regia Carlei Maria Teaha. Realizat în 2023, acest documentar portret din România, cu o durată de 85 de minute, este o explorare emoționantă a vieții și identității. Cu o audiență generală (AG) și distribuit de Bad Unicorn, filmul oferă publicului șansa de a participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri în prezența regizoarei, pentru o înțelegere mai profundă a poveștii și a procesului de creație.

 

 

Întâlnirea cu Nora Iuga: O duminică specială la Muzeul Țăranului din capitală
Întâlnirea cu Nora Iuga: O duminică specială la Muzeul Țăranului din capitală

 

 

Continuând cu ora 18:15, “Distanța dintre mine și mine”, regizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu în 2018, este un alt documentar portret românesc ce va fi proiectat. Durând 89 de minute, acest film explorează teme profunde și personale, invitând publicul la o călătorie introspectivă alături de Ada Solomon, care va fi prezentă pentru o sesiune Q&A. Acest documentar este distribuit de Rollercoaster și, la fel ca primul, are un tarif special de proiecție, promițând o experiență unică pentru iubitorii de cinema.

 

 

În încheiere, la ora 20:15, “Zona de Interes” (The Zone of Interest), în regia lui Jonathan Glazer, marchează ultima proiecție a serii. Filmul, o dramă istorică cu teme de război, este o coproducție SUA/Marea Britanie/Polonia din 2023 și durează 105 minute. Distribuit de Bad Unicorn, acesta promite să fie o experiență cinematografică puternică, abordând subiecte grele și provocatoare.

 

 

 

 

Fie că sunteți pasionați de documentare profunde, povești personale sau drame istorice, Cinema Muzeul Țăranului oferă o gamă variată de filme care să satisfacă orice gust cinematografic. Aceste proiecții speciale, însoțite de sesiuni de Q&A cu regizorii, oferă o oportunitate rară de a interacționa direct cu creatorii din spatele filmelor și de a înțelege mai bine viziunea lor artistică. Nu ratați această duminică specială de cinema, o ocazie de a explora lumi noi și de a vă conecta cu comunitatea iubitorilor de film.

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns