Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

POLITIC

Fenechiu: Comasarea alegerilor ar fi în beneficiul românilor

Daniel Fenechiu, liderul PND
Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, marţi, că partidului său vrea comasa alegerile din 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Liberalul susține că acest demers ar fi în beneficiul bugetului și al elevilor. El a argumentat că această comasare ar salva aproximativ 10-12 zile de școală pentru copii.

 

 

 

Fenechiu a propus posibilitatea comasării turului întâi al alegerilor prezidențiale cu alegerile locale, iar în caz contrar, turul doi al prezidențialelor ar putea fi comasat cu alegerile parlamentare.

 

 

 

 

Senatorul a declarat la RFI că anul 2024 este marcat de patru seturi de alegeri, cu alegerile prezidențiale desfășurate în două tururi. El a subliniat că aceasta ar duce la cinci sesiuni de vot, implicând întreruperi în școli pentru aproximativ o săptămână-zece zile de fiecare dată, cu costuri semnificative asociate. Argumentând în favoarea comasării, Fenechiu a susținut că aceasta ar fi în beneficiul românilor, bugetului și copiilor care învață.

 

 

 

 

Fiind întrebat dacă PNL are în vedere binele populației sau al partidului, având în vedere că o comasare ar putea maximiza șansele formațiunii, Fenechiu a recunoscut că există un element de subiectivism în decizii. A subliniat că, în orice variantă de comasare, partidele mainstream au de câștigat, deoarece PNL și PSD sunt două partide mari, bine organizate, cu o rețea extinsă și eficientă.

 

 

 

În ceea ce privește speculațiile despre o condiționare a comasării de o candidatură comună a PSD și PNL la prezidențiale, Fenechiu a afirmat că PNL, ca reprezentant al dreptei românești, a avut întotdeauna propriul său candidat la Președinție. Cu toate acestea, a subliniat că discuția crucială trebuie să se axeze pe decizia de a comasa sau nu alegerile, lăsând partidelor să-și aleagă candidații la președinție în mod democratic.

 

 

CITEȘTE ȘI: Patru alegeri, zece buletine de vot

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with