Image 1
Image 2

PROTESTE LA SATU MARE

Fermierii au blocat câteva ore Vama Urziceni

Protestele fermierilor sătmăreni, maramureşeni şi sălăjeni, armonizate cu cele ale altor fermieri din zona de Est a României, se amplifică şi merg până a bloca traficul de cereale din Ucraina spre România.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Aşa cum am scris în ziarul nostru de miercuri, 17 ianuarie, fermieri sătmăreni şi camionagii au protestat atât pe şoseaua de centură a Sătmarului, cât şi pe traseul Parcul Industrial, bulevardul Lucian Blaga şi Drumul Careiului, apoi pe centura de ocolire a reşedinţei de judeţ.

 

Nemulţumiţi de modul în care guvernanţii administrează această situaţie care se dovedeşte de criză, protestele din Bucureşti, Constanţa şi alte oraşe mari din ţară fiind tratate cu anume superficialitate, fermierii din Carei au protestat miercuri, 17 ianuarie, în Vama Urziceni, blocând pentru câteva ore activitatea. La acest protest a participat ca invitat şi prefectul Radu Roca, cel căruia, protestatarii i-au înmânat lista completată cu revendicări, de această dată cu accent pe stoparea importurilor de cereale din Ucraina. Ba mai mult, reprezentanţii fermierilor protestatari, au decis ca în cursul zilei de azi, să blocheze cu diverse utilaje, Vama Halmeu.

 


Prefectul le-a spus protestatarilor că va transmite Ministerului Agriculturii doleanţele lor, după care aceştia, în jurul orei 15.30, au început să elibereze drumul ocupat cu tractoare şi utilaje agricole. “Am venit din respect pentru dumneavoastră.
Mereu ușa instituției prefectului a fost deschisă pentru fermieri și îmi doresc ca și acum să vă ascult doleanțele și să le transmit mai departe la Ministerul agriculturii”, a declarat prefectul Roca, la Vama Urziceni.

 

După cum am aflat de la inginerul Radu Soldubanu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Nord-Vest, cu sediul în Păuleşti, acţiunea de protest care va avea loc pe perioadă nedeterminată la Vama Halmeu, începând de joi, 18 ianuarie, cu participarea unor fermieri din judeţele limitrofe Maramureş şi Satu Mare, are ca scop principal stoparea importurilor de cereale din Ucraina, fiind menţinute şi celelalte revendicări.

 

Dacă anterior, la începutul acestei săptămâni, Ministrul Agriculturii Florin Barbu, a semnat cu reprezentanţii protestarilor un proces verbal cu principalele revendicări, de această dată, protestatarii ameninţă că vor bloca vămile pe perioadă nedeterminată, până ce promisiunile guvernanţilor se vor materializa nu in promisiuni şi procese verbale, ci într-o hotărâre de guvern privind stoparea importurilor de cereal din Ucraina.

 

Citește și

Protestele Fermierilor și Transportatorilor din România Continuă: Eșec în Negocieri

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

JOCURI DE NOROC

Cum să Pariezi în Fotbal cu GG și NGG

Pariurile sportive au devenit o activitate extrem de populară în rândul pasionaților de fotbal. Există o multitudine de opțiuni de pariere, iar una dintre cele mai atractive este alegerea între GG (Ambele Echipe Înscriu) și NGG (Niciuna dintre Echipe nu Înscrie).