Image 1
Image 2

Fermierii cer Guvernului stoparea importurilor din Ucraina

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

     În ultimul an şi jumătate, perioada în care România a fost guvernată de coaliţia PNL – PSD – UDMR, fermierii au avut de suportat manifesări meteorologice extreme – căldură excesivă, lipsă de precipitaţii perioade îndelungate, nu în ultimul rând, efectele războiului din Ucraina.

Pe acest fond, guvernanţii din vara trecută, au dispus evaluări ale pagubelor produse în agricultură, cu stabilirea punctuală a gradului de calamitare a fiecărei parcele, indiferent de cultura care a fost înfiinţată în toamna anului 2021 sau/şi primăvara anului 2022. Au fost făcute promisiuni din partea Ministrului Agriculturii de pe atunci Petre Daea, fapt confirmat cel puţin verbal de coaliţia de guvernare. Comisia Europeană – CE a făcut la rândul său promisiuni în ceea ce priveşte limitarea, chiar interzicerea importurilor de cereale din Ucraina, plata unor sume compensatori ş.a.

    Pentru a afla mai în detaliu privind aşteptările fermierilor sătmăreni de la actuala echipă guvernamentală, în mod expres de la noul Ministru al Agriculturii, am contactat mai mulţi întreprinzători din acest domeniu.

Mai multe în ediţia tipărită din 30 iunie şi în formatul pdf, pentru abonaţi. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns