Image 1
Image 2

APIA

Fermierii cu exploatații înființate după data de 03.04.2024 nu pot beneficia de ANTZ 7 în campania 2024

Fermierii cu exploatații înființate după data de 03.04.2024 nu pot beneficia de ANTZ 7 în campania 2024
Cu puţin înainte de declanşarea campaniei 2024 de depunere la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a cererilor unice de plată pentru Campania 2024,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… agenţia a publicat condițiile și actele necesare pentru încasarea ajutorului național tranzitoriu vaci lapte, ANTZ 7, aferent anului 2024.

Potrivit documentului transmis în spaţiul public, beneficiarii ANTZ 7 sunt fermierii persoane fizice și/sau persoane juridice care desfășoară o activitate agricolă în calitate de deținători legali de animale. În categoria beneficiarilor de plăți se încadrează și cooperativele agricole prevăzute la art. 6 lit. e) din Legea nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare, precum și grupurile de producători care desfășoară activitate agricolă.

 

 

Ajutoarele naționale tranzitorii – specia bovine, se acordă o singură dată pe an, producătorilor agricoli înscriși în evidența Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA cu cod unic de identificare, în funcție de criteriile de eligibilitate.

 

 

Ajutorul național tranzitoriu pentru lapte de vacă – plată decuplată de producție, ANTZ 7 se acordă producătorilor agricoli din categorii precum:

Pentru fermierii cu exploatații cu cod ANSVSA înființate până la data de 31.12.2018 inclusiv; Pentru fermierii cu exploatații cu cod ANSVSA înființate în perioada 01.01.2019-28.02.2023; Pentru fermierii cu exploatații cu cod ANSVSA înființate în perioada 01.03.2023-03.04.2024. Fermierii cu exploatații înființate după data de 03.04.2024 nu pot beneficia de ANTZ 7 în campania 2024!

Documente specifice ANTZ 7 care se depun împreună cu cererea sunt în funcţie de tipul de valorificare a laptelui și forma de organizare a solicitantului, documentele care atestă cantitatea de minimum 3 tone lapte produsă și valorificată în perioada de referință a exploatației, precum și cantitatea produsă și valorificată în perioada de referință a anului de cerere curent după caz.

Fermierul nu este obligat să prezinte documente justificative privind valorificarea laptelui pentru cantitățile de lapte valorificate și înregistrate în Registrul prim-cumpărătorilor pentru cantitățtile de lapte înscrise în RCL şi puse la dispoziție de către APIA.

Documentele care vor însoţi cererea unică de plată sunt diferenţiate în funcţie de perioada în care a fost înfiinţată exploataţia de bovine. Vom reveni.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with